Suntem cei mai în formă de la Euro 2016

Ultima actualizare:

    România speră să repete  la Cluj victoria din 2006,  obţinută chiar în Spania,  un meci în care Ovidiu  Petre a fost titular
România speră să repete la Cluj victoria din 2006, obţinută chiar în Spania, un meci în care Ovidiu Petre a fost titular

România nu e cea mai estetică dintre naţionalele de pe continent, dar în istorie rămân cifrele, nu spectacolul. Fie că aşa am vrut, fie că pur şi simplu aşa ne-a ieşit, ne putem lăuda cu o statistică ce poate fi un bun pansament moral înainte de Euro 2016. Suntem neînvinşi de pe 4 iunie 2014 şi seria poate continua.

În urmă cu un an şi jumătate, la Geneva, selecţionata lui Piţurcă era învinsă într-un amical de Algeria, trupa africană aflându-se atunci în pline pregătiri pentru Mondialul din Brazilia, unde noi am lipsit. A fost 2-1 pentru magrebieni, datorită golurilor lui Bentaleb şi Soudani, dar de atunci am spus stop! Tricolorii au refuzat să mai piardă, indiferent că a fost vorba de partide amicale, sau in preliminariile pentru Campionatul European din această vară. Au fost în total nouă victorii şi şapte rezultate de egalitate, fapt care transformă trupa lui Anghel Iordănescu într-una invincibilă. Dintre acestea, şapte s-au disputat în deplasare, două pe teren neutru şi şapte pe teren propriu.

Nici o echipă calificată la Euro nu se mai poate lăuda cu o asemenea serie, doar Turcia fiind cât de cât aproape, cu 12 partide la rând fără înfrângere. Irlanda de Nord, echipa care a câştigat grupa noastră de calificare, are a treia serie de invincibilitate, nouă jocuri fără înfrângere, iar Spania, adversara de azi a tricolorilor, a patra serie, cu opt jocuri consecutive fără să piardă. Polonia, care n-a pierdut nici sâmbătă seară, cu Finlanda (scror 5-0), vine la rând, cu şase meciuri în şir terminate cu capul sus.

Belgia, lidera clasamentului mondial FIFA, are cinci astfel de partide încheiate fără să cunoască gustul înfrângerii, iar Slovacia şi Croaţia au câte 4. Echipe ca Italia, Franţa sau Germania nu fac parte din această statistică, toate pierzând de curând în finalul campaniilor de calificare, e drept, datorită faptului că şi-au obţinut biletul pentru Euro devreme şi n-au mai pus osul. Pentru tricolori rămâne de văzut dacă duminică seară (27 martie), pe Cluj Arena, vor fi în stare să ducă la 17 acest record de invincibilitate şi să plece din Ardeal neînvinşi de Fabregas şi Iniesta.

În 2006, am bătut Spania cu Marica

România şi Spania s-au întâlnit de-a lungul timpului de 13 ori, tricolorii câştigând de patru ori, alte patru meciuri încheindu-se la egalitate şi de cinci ori câştigând ibericii. Ultima dată, într-un amical jucat în 2006 la Cadiz, Chivu şi compania au învins trupa lui Casillas cu 1-0, datorită golului lui Marica. Selecţioner era atunci Victor Piţurcă. În primul meci dintre cele două selecţionate, jucat în 1962, Spania a distrus România cu un scor de tenis, 6-0.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net