Surprizele lui Contra! Maxim, Săpunaru și Toșca, lăsați în afara lotului naționalei! Lobonț revine!

Ultima actualizare:
Din 2009, Bogdan a jucat 28 de meciuri pentru AS Roma
Din 2009, Bogdan a jucat 28 de meciuri pentru AS Roma

Cosmin Contra, noul antrenor al echipei naționale, a definitivat lista jucătorilor care evoluează în strinătate pe care se va baza pentru ”dubla” cu Kazahstan (5 octombrie) și Danemarca (8 octombrie).

Cosmin Contra începe în forță munca la echipa națională. ”Tricolorii” au două meciuri -ultimele din campania de calificare la Mondialul din Rusia, din 2018. Fotbaliștii lui ”Guriță” vor juca la 5 octombrie cu naționala din Kazahstan, trei zile mai târziu urmând să întâlnească Danemarca, în deplasare.

Selecționerul a decis ce jucători din afara României va chema pentru cele două partide și a produs câteva surprize de proporții.

Astfel, Contra a decis să-l cheme la lot pe Bogdan Lobonț, portarul care nu a mai apărat un meci la AS Roma de aproape trei ani. Din câte se pare, însă, convocarea este una strategică, antrenorul dorind de fapt să-l coopteze pe Lobonț ân staff-ul său de la echipa națională.


    Din 2009, Bogdan a jucat 28 de meciuri pentru AS Roma
Din 2009, Bogdan a jucat 28 de meciuri pentru AS Roma

Lipsesc dintre stranierii pentru următoarele două partide fundașii Cristi Săpunaru și Alin Toșca, doi jucători care au fost prezenți la majoritatea meciurilor din actuala campanie de calificare.

Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru

De asemenea, nu va veni la lot nici Alexandru Maxim, mijlocașul lui Mainz fiind lăsat și el în afara lotului.

contra burleanu jpeg

Revin atacantul Claudiu Keșeru, dar și fundașul Dragoș Grigore, fost căpitan al naționalei în câteva partide din mandatul lui Christopf Daum.

simeon stalpnicul png

Iată stranierii convocați de Cosmin Contra:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 46/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0)

Fundași: Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 49/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 28/0), Iasmin Latovlevici (Galatasaray, 12/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard, 8/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 30/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 15/3)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 17/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 18/5), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net