Suspendarea lui Gueye, ultima pată de pe obrazul lui Dinamo

Ultima actualizare:

    Magaye Gueye era cotat la 400.000 de euro înaintea decoperirii pozitive cu cocainăFOTO: Sportpictures.eu
Magaye Gueye era cotat la 400.000 de euro înaintea decoperirii pozitive cu cocainăFOTO: Sportpictures.eu

Senegalezul Magaye Gueye a adăugat o pată pe cel mai rușinos sezon traversat de Dinamo în istoria sa. Decoperit pozitiv cu cocaină, atacantul care nu prea știa să înscrie va fi suspendat doi ani și, foarte posibil, va fi dat în judecată de club.

Gueye a fost testat antidoping de cei de la ANAD după victoria dinamoviștilor din Cupa României, 1-0 contra FCSB. Chiar dacă meciul a avut loc pe 10 februarie, rezultatele au devenit publice pe surse abia după o lună și au lovit și mai rău echipa: fotbalistul african a fost descoperit că a consumat cocaină, așa că va fi suspendat doi ani, dacă și contraexpertiza va confirma rezultatul. Marea problema este că, după accidentarea lui Nemec, Gueye era cam singura soluție pentru atacul dinamoviștilor… Nu că aceasta ar fi funcționat, căci ”câinii” au marcat un singur gol în ultimele șase meciuri de campionat…

Marți seara, antrenorul lui Dinamo, Ionel Gane, a dezvăluit ce șoc a trăit când a aflat despre pățania elevului său. ”Dacă a făcut lucrul acesta şi s-a dovedit, el să suporte consecinţe. A fost în lot, e atacantul pe care l-am avut la dispoziţie, atacantul cu experienţă. N-am vorbit cu el, dar m-a anunţat doctorul acum câteva ore când mi-a spus că a ieşit pozitiv. Chiar asta îmi lipsea, la câte am trăit din vară, asta ne mai lipsea", a declarat Ionel Gane pentru Telekom Sport. El a mărturisit și că nici nu i-ar fi trecut prin cap că senegalezul s-ar fi drogat vreodată: ”Venea la antrenamente, n-am bănuit niciodată că ar fi în stare de aşa ceva! Nu pot să-l mai primesc din momentul ăsta, cred că se poate rezilia contractul unilateral, sunt nişte clauze. Nu mai e de competenţa mea, conducerea va decide! N-am vorbit, e prea la cald. Nu pot eu să iau decizia, clubul trebuie să ia decizia în privinţa lui, clar”, a încheiat tehnicianul.

Adevărul este că dacă Dinamo ar fi avut conducători adevărați și nu ar fi fost condusă de suporteri, Gueye nu ar fi fost prins niciodată drogat, pentru că el nu ar mai fi trebuit să se afle în club la momentul controlului. Aceasta deoarece la începutul anului în mediul online a apărut un filmuleț în care fotbalistul, din piscină, cu modelul Laurette pe un picior și cu o prietenă pe altul, îi înjura de mama focului pe șefii clubului. La orice echipă profesionistă, această ieșire era ultima pe care o putea face un fotbalist în calitate de jucător al respectivului club. Numai că africanul nu numai că nu a fost penalizat, dar i s-a prelungit și contractul! Ionel Gane, încercând să-i apere pe fanii acționari, a încercat să explice că aceștia nu au nici o vină, pentru că prelungirea i-a fost propusă înaintea incidentului, dar asta nu înseamnă că înțelegerea nu trebuia ruptă imediat după acel derapaj. ”Contractul lui a fost prelungit în noiembrie sau decembrie, de cei din DDB, înainte de sărbători. El a fost primul care a acceptat negocierea. Incidentul din jacuzzi a fost mult mai recent. Înţelegerea fusese făcută înainte. Acordul de prelungire şi de renunţare la o sumă de bani a fost făcut la începutul lui decembrie”, a mai spus tehnicianul.

Mutu, dopat cu cocaină la Chelsea

Singurul caz de dopaj cu cocaină din fotbalul nostru l-a avut în prim plan pe cel mai bun jucător român al acelei perioade, Adrian Mutu. Acesta se afla în al doilea an de contract cu Chelsea în 2004, când antrenorul de atunci al echipei, Jose Mourinho, a pus să fie testat suplimentar, iar rezultatul a fost devastator: în urina ”tricolorului” s-au găsit urme de cocaină. După câteva zile, Chelsea a decis rezilierea unitalerală a contractului și a cerut compensații materiale, decise după un timp de FIFA la 21 de milioane de euro, din care până la urmă nu a plătit nimic. Românul a fost suspendat 7 luni, pentru că și-a recunoscut vina și a acceptat să participe la cursuri de ”reeducare”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net