Tactica lui Becali: distruge campioanele!

Ultima actualizare:

    Florin Tănase a venit  vara trecută la FCSB de  la Viitorul în schimbul  a 1,5 milioane de euroFoto: Răzvan Păsărică
Florin Tănase a venit vara trecută la FCSB de la Viitorul în schimbul a 1,5 milioane de euroFoto: Răzvan Păsărică

Gigi Becali transferă pe bandă rulantă de la campioane, însă „vânzătoarele” au de pierdut. Rămân fără cei mai buni din lot, performanţa dispare şi banii se duc. Mărturie sunt Unirea Urziceni, destrămată în 2010, la doar un an după ce a cucerit titlul, în timp ce Astra a fost la un pas de faliment, pierzând principalii oameni care au câştigat campionatul în 2016. Acum, a venit rândul celor de la Viitorul.

“Ceea ce fac acum nu e neapărat pentru titlu. Vreau să formez o echipă care peste doi-trei ani, să poată să evolueze în primăvara Ligii Campionilor. Asta este concepţia mea şi se conturează”, şi-a explicat finanţatorul roş-albaştriilor strategia. 

Următorul pas e ca noile achiziţii să fie cooptate printre “tricolori” şi automat o parte dintre ele o să fie vândute pe sume de zece ori mai mari faţă de preţul achiziţiei. “În viitorul apropiat, Nedelcu şi cu Bălaşa vor fi titularii echipei naţionale. Pe Nedelcu eu l-am luat ca fundaş central. Asta e politica clubului şi antrenorul trebuie să o urmeze. E o chestie de bani”, a spus el referin-du-se la ultimii jucători aduşi de la Viitorul. 

Puştii nu au sosit de la campioană printr-o întâmplare, ci totul face parte dintr-un plan bine pus la punct şi care datează de mult. Începutul a fost dat de “lotul” sosit de la Urziceni, adică Galamaz, Gomes, Bilaşco, Onofraş, Marinescu, Apostol şi Rusescu, iar totalul a fost de nouă jucători. 

simeon stalpnicul png

Becali a luat “crema” echipei, dar a şi slăbit rivala. E adevărat că distrugerea Unirii a fost cauzată şi de patronul Bucşaru, care după ce şi-a umplut conturile nu a mai investit nimic în club. Mergând pe aceeaşi filieră, omul de afaceri a distrus şi Astra. Campioana din 2015 a rămas prima dată fără Gabi Enache, dar în scurt timp au sosit toate vedetele, de la Alibec până la Budescu, “pachetul” de la trupa giurgiuveană fiind de şapte inşi. Cu banii luaţi, Astra abia şi-a plătit datoriile, clubul fiind aproape de faliment şi nici acum situaţia financiară nu e prea bună, actualul antrenor Edi Iordănescu cerând disperat întărirea lotului. Cert e că Becali îşi continuă liniştit proiectul. Acum, “ţinta” e Viitorul. 

De-a lungul timpului au sosit rar fotbalişti de aici, dar după ce constănţenii au cucerit titlul, finanţatorul FCSB a început transferurile consecutive. Aici, însă deocamdată este stabilitate financiară, iar Becali a oferit milioane de euro în schimbul jucătorilor, dorind şi o împăcare cu Hagi, proprietarul Viitorului şi totodată naşul stelistului.

Gică Hagi nu-l mai bagă în seamă 

simeon stalpnicul png

Gică Hagi nu mai vorbeşte cu Gigi Becali, deşi el e omul care l-a cununat pe latifundiarul din Pipera şi e şi părintele spiritual al fetelor acestuia. „Regele” e supărat că finul său a decis să-i conteste titlul de campion la TAS, în loc să-l felicite. A fost a doua ruptură a unei prietenii de peste 30 de ani, prima dată tot Becali greşind. El a pus pe Hagi antrenor la Steaua, dar apoi l-a jignit în public şi „Regele” a plecat umilit. S-au împăcat după câţiva ani, dar acum se pare că fostul decar al naţionalei nu-l mai iartă.

Jucători aduşi de la Unirea Urziceni (2008 - 2012)

Bogdan Stancu

Marius Onofraş

Laurenţiu Marinescu

Ricardo Gomes

George Galamaz

Iulian Apostol

Pablo Brandan

Marius Bilaşco

Raul Rusescu

Jucători aduşi de la Astra (2015 - 2017)

Gabi Enache

Fernando Boldrin

William

Denis Alibec

Filipe Teixeira

Junior Morais

Constantin Budescu

Jucători aduşi de la Viitorul (2012 - 2017)

Gabriel Iancu

Alexandru Târnovan

Alin Toşca

Florin Tănase

Romario Benzar

Dragoş Nedelcu

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net