Tănase și-a pierdut locul de favorit al lui Gigi Becali în doar două luni

Ultima actualizare:

    Florin Tînase, în duel cu Hoban, în derby-ul FCSB - CFR ClujFOTO: Marian Burlacu
Florin Tînase, în duel cu Hoban, în derby-ul FCSB - CFR ClujFOTO: Marian Burlacu

Florin Tănase este ultimul jucător de la FCSB căzut în dizgrația patronului. În doar două luni, el a devenit din ”cel mai bun jucător român” într-un sportiv care ”trebuie să învețe fotbalul”. Ultima declarație a lui Gigi Becali a venit duminică, după meciul FCSB – CFR Cluj, scor 0-0.

”De rezultat nu sunt dezamăgit pentru că aşa s-a jucat. Dacă n-am avut? Nu prea am avut ocazii de a marca. Sunt dezamăgit de atacul nostru. Am rezolvat problema de apărare. Nu o să stăm 100 de ani după Tănase să înveţe să joace el fotbal. Parcă e aerian, parcă nu e pe teren, parcă e pe altă planetă. Nu stăm după Tănase. S-a câştigat un punct. Acum vin Man şi Moruţan şi o să se rezolve problema. Man rezolvă problema FCSB-ului”, a spus Gigi Becali după remiza din etapa a zecea a Ligii 1.

Dintre toate aceste declarații, cel mai mult a surprins cea referitoare la Florin Tănase, cel pe care până acum patronul FCSB îl lăuda non-stop. La începutul acestui sezon, la jumătatea lunii iulie, el era fanul numărul 1 al fotbalistului. ”Nu-l vând pe Florin Tănase. Cum să-l vând pe cel mai bun jucător român? Este peste Coman și Man. E serios, se antrenează bine, muncește mult. Trage echipa după el. O să-i măresc salariul ca să nu plece. Dacă ne calificăm în grupele Europa League, îi dau 20.000 de euro pe lună. La anul, dacă ajungem în Champions League, o să aibă 50.000 de euro pe lună. Și îl țin aici. El poate juca la orice echipă din lume la ora actuală, chiar și la Barcelona”, a declarat atunci Gigi Becali pentru ”Gazeta Sporturilor”.

Tot în acest an, dar în luna martie, Gigi Becali intra în război cu selecționerul Cosmin Contra pentru că acesta nu îl chemase pe Tănase la lot pentru dubla cu Suedia şi Feroe din preliminariile Campionatului European din 2020. „Văd că Tănase e jucătorul de care ai nevoie, că scoate om din joc şi e chemat Grozav. Niciodată nu m-a interesat, dar ce e asta? Îl iei pe Grozav care a fost dat afară de la Dinamo şi nu îl iei pe Tănase care e om de bază la FCSB? Tănase nu e cel mai valoros, dar e cel mai util. Eu cred în el mai mult decât în orice jucător de la naţională. La ora asta nu ai unul ca Tănase la naţională”, declara atunci Gigi Becali.

Rezervă la meciul cu CFR, Tănase a fost introdus pe teren în minutul 45, în locul lui Pintilii. El nu a vrut să comenteze declarațiile patronului, limitându-s să afirme că ”a fost decizia antrenorului să încep pe bancă, trebuie să mă adaptez. Suntem obişnuiţi cu criticile”.

Culmea este că aceste declarații ale lui Gigi Becali vin în momentul în care el are o ofertă concretă de transfer pe numele lui Tănase. Conform lui Giovanni Becali, mai multe cluburi din campionatul nord-american, MLS, sunt interesate de serviciile românului, pe care ar oferi până în 8 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net