„Tase” a rupt vestiarul la FCSB. Căpitanul a acceptat tăierea salariilor

Ultima actualizare:

    Florin Tănase
Florin Tănase

Pentru că a acceptat înjumătățirea salariilor, căpitanul FCSB-ului e considerat trădător de o parte a coechipierilor.

Florin Tănase (25 de ani) a fost prins la mijloc în conflictul financiar iscat la gruparea roș-albastră de decizia lui Gigi Becali de a tăia lefurile fotbaliștilor la jumătate, cel puțin pentru câteva luni.

Dacă Liga I se va putea relua pentru încheierea normală a sezonului, FCSB va avea o mare problemă legată de atmosfera din vestiar și de relațiile dintre jucători. Practic, elevii lui Bogdan Vintilă vor fi nevoiți să se lupte pentru titlu cu campioana CFR Cluj în condițiile în care le va bate serios vântul prin conturi. Știindu-se faptul că majoritatea fotbaliștilor joacă în primul rând pentru bani, FCSB va sta în perioada următoare pe un butoi cu pulbere. Și, ca și cum nu era de-ajuns, căpitanul Florin Tănase a reușit să rupă vestiarul în două, acceptând în numele tuturor colegilor tăierea salariilor cu 50 la sută. „Am înțeles situația dificilă și am decis să oferim ceva înapoi clubului care ne plătește. Patronul a propus reducerea salariilor până în ianuarie 2021, dar la insistențele mele a acceptat ca perioada să fie până în septembrie”, a precizat mijlocașul roș-albaștrilor. „Inițial am vrut pe 10 luni, dar am discutat cu ei, nu cu toți, și a rămas la șase luni”, a confirmat și Gigi Becali. Ca și Tănase, au închis ochii și au fost de-acord alte nume importante din echipă, precum Florinel Coman, Dennis Man sau Vali Crețu, aceștia bazându-se pe faptul că bunăvoința de acum le va fi recompensată în viitor. Evident, sunt însă și fotbaliști care s-au opus, încălcarea condițiilor contractuale fiind considerată inacceptabilă de către cei care aveau oricum salarii mai mici și, de asemenea, de către cei patru străini rămași în lot (Planic, Soiledis, Momcilovic și Gnohere). Mai grav, în vestiarul roș-albaștrilor se vorbește pe la colțuri de „trădarea lui Tănase”, FCSB-ul intrând într-o situație aparent fără ieșire.

Într-o încercare disperată de a-i îndupleca pe jucătorii care se opun tăierilor, patronul Gigi Becali a precizat și un orizont de timp în care va putea să acopere această gaură financiară din buzunarele fotbaliștilor de la FCSB. „Ca să vedeți cât de mult țin la voi, dacă în următoarele două sezoane prindeți grupele europene, o să vă dau banii pierduți înapoi”, a menționat finanțatorul.

Problemele financiare legate de pandemia cu coronavirus l-au lovit și pe Gică Hagi la Viitorul. Astfel, „Regele” a luat o decizie similară cu cea a lui Gigi Becali, reducând toate contractele din club la jumătate, până în vara anului viitor. Inclusiv retribuția lui Gică Hagi, în calitate de antrenor principal, are de suferit. „El are un salariu ca să îl aibă pe hârtie. Este la nivelul celui mai mic salariu din club, dar și acela se va reduce, nu există excepții”, a subliniat președintele Gică Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net