Tătăruşanu a semnat cu Olympique Lyon. Oficial o duce bine

Ultima actualizare:

    Ciprian Tătăruşanu
Ciprian Tătăruşanu

Ciprian Tătăruşanu a dat lovitura carierei, va avea un salariu uriaş la Lyon, însă nu e sigur de locul de titular.

La 33 de ani, portarul naţionalei României a acceptat oferta de la Olympique Lyon, chiar dacă a fost luat deocamdată doar ca rezervă. „Tătă” va aştepta în perioada următoare să vadă ce se va întâmpla cu titularul Anthony Lopes.

Fiorentina, Nantes şi acum Lyon sunt echipele din străinătate trecute în CV-ul lui Ciprian Tătăruşanu. Din punct de vedere al prestigiului, românul a atins apogeul carierei, la o formaţie care speria Europa în anii 2000, cucerind nu mai puţin de şapte titluri consecutive în Franţa (2002-2008). Lyonezii n-o duc rău nici acum, aflându-se în plutonul fruntaş care încearcă să ţină piept gigantului PSG. O îmbunătăţire va fi resimţită şi la buznare, „Tătă” reuşind în premieră să-şi negocieze un salariu de peste un milion de euro (aproape 1,2 milioane), beneficiind de faptul că era liber de contract. Până în prezent,Tătăruşanu a avut salarii anuale de 700.000 de euro la Fiorentina şi de 900.000 de euro la Nantes.

Veştile bune se opresc aici pentru internaţionalul nostru, care riscă să devină o rezervă de lux la Lyon, lucru care se va răsfrânge şi asupra viitoarelor sale evoluţii la naţionala României. În ultimii şase ani, Olympique s-a bazat între buturi pe paradele portughezului Anthony Lopes, un portar crescut în pepiniera clubului şi care se află şi acum în lot. Astfel, dacă lusitanul va continua la Lyon, atunci şansele lui Tătăruşanu de a prinde meciuri vor fi minime. Norocul românului stă în eşuarea negocierilor care se poartă între Lopes şi preşedintele Aulas privind prelungirea contractului. Portughezul vrea bani mai mulţi, francezii nu sunt de-acord, astfel că orice se poate întâmpla în perioada care vine.

Clasându-se pe locul trei în ultima ediţie a campionatului Franţei, Olympique Lyon ar fi trebuit în mod normal să joace în această vară în preliminariile Ligii Campionilor. Pentru că Chelsea s-a calificat în grupele Ligii atât din liga internă cât şi ca învingătoare în Liga Europa, s-a eliberat un loc la „masa bogaţilor” care a fost repartizat celor de

Tătăruşanua fost primul transfer de marcă făcut de perechea braziliană Juninho – Sylvinho, instalată la conducerea lui Lyon la finalul lunii mai. Fost jucător legendar al „olimpicilor”, Juninho Pernambucano a fost numit în funcţia de director sportiv. În schimb, proaspătul tehnician Sylvinho (fost fundaş stânga al Barcelonei) e la prima experienţă de antrenor principal, el fiind adus de la naţionala Braziliei, acolo unde era secund.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net