Nicolae Stanciu a fost vândut de către FCSB la Anderlecht în vara trecută. Suma transferului a ajuns la zece milioane de euro, calculând şi restul de bani plătiţi acum de către belgieni, dar jucătorul costă în prezent în jur de cinci milioane de euro.


"Domnul Becali a primit toți banii de la Anderlecht. Toate clauzele din contractul jucătorului au fost îndeplinite şi banii au intrat în cont. A primit zece milioane de euro în schimbul lui Stanciu", a spus agentul lui Nicolae Stanciu, Anamaria Prodan, la Digisport.

Mijlocaşul reprezintă cel mai scump transfer al lui unui fotbalist român din Liga I şi totodată cea mai scumpă achiziţie din istoria lui Anderlecht. Belgienii au dat 7.8 milioane de euro şi aveau de dat încă două dacă se îndeplineau anumite clauze legate de numărul de prezenţe în teren sau de calificarea în Liga Campionilor, paragrafe ale contractului ce au fost atinse.

Banii trebuiau viraţi în zece luni, altfel era o penalizare de 200.000 de euro. Termenul nu a fost respectat şi în aceste condiţii s-a ajuns la zece milioane de euro.

Dar, la Anderlecht, Stanciu s-a transformat din star în rezervă şi cota sa pe siteurile de specialitate a ajuns în vară la 5.5 milioane de euro, acum fiind mult mai aproape de cinci, adică jumătate din cât s-a plătit pentru el.

 

 
 
Loading...