Teroriştii, a 25-a echipă de la Euro

Ultima actualizare:

    Măsurile de securitate  vor fi sporite pe  perioada turneului final
Măsurile de securitate vor fi sporite pe perioada turneului final

Pe durata turneului final din Franţa (10 iunie – 10 iulie), cele 24 de echipe calificate la Euro 2016, inclusiv România, vor avea parte de un adversar invizibil - terorismul.

Încă de anul trecut, după atentatele de la Paris din luna noiembrie, organizatorii Euro 2016 au sporit nivelul de alertă. Acum, evenimentele tragice de la Bruxelles au readus în discuţie problema majoră legată de eventualele ameninţări teroriste la competiţia supremă a fotbalului european. „Luăm în calcul această posibilitate şi ne gândim inclusiv la disputarea unor meciuri cu porţile închise”, a declarat marţi seară unul dintre oficialii UEFA, vicepreşedintele Giancarlo Abete. Miercuri, conducătorii de la Nyon au atenuat declaraţia lui Abete.

România, una dintre «ţinte»

„Suntem încrezători că vom lua toate măsurile de securitate pentru fotbalişti şi fani, astfel că nu se pune problema să se joace meciuri fără spectatori”, a anunţat UEFA. La Euro 2016, meciul de deschidere Franţa – România (10 iunie, pe Stade de France) e una dintre întâlnirile cu grad maxim de risc, alături de finala de la 10 iulie, ambele programate pe Stade de France. De asemenea, organizatorii îşi vor îndrepta atenţia în mod special către aşa-numitele “fan-zone” ale celor 24 de naţionale, considerate mult mai expuse unui atac terorist decât stadioanele.

Raţ cere ajutorul Guvernului 

Frica de atentate a intrat deja în sânul fotbaliştilor, inclusiv tricolorii temându-se de o tragedie la Euro 2016. „Se apropie un Euro destul de periculos. Probabil va fi securitate din partea francezilor, dar eu cred că Ministerul de Externe de la noi ar putea să vină cu ceva peste. Atât cât se poate, dacă se poate”, a spus Răzvan Raţ, unul dintre jucătorii exponenţiali ai României.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net