Fost internaţional francez și jucător emblematic al lui Arsenal, Thierry Henry a confirmat proiectul de cumpărare a clubului londonez de către Daniel Ek, fondatul Spotify. Fostul atacant a declarat la Sky Sport că Ek îi va prezenta o ofertă de cumpărare lui Stan Kroenke, actualul propietar, până la finalul săptămânii.


Și că această ofertă ar putea fi de 1,8 miliarde de lire sterline. "Cred că va fi o negociere lungă şi nu uşoară. Vreau doar să spun că Daniel nu va renunţa. Este un fan al echipei Arsenal de mult timp", a declarat Henry, care a disputat 370 de meciuri pentru Arsenal Londra, între 1999 și 2007, marcând 226 de goluri pentru această formație.
Săptămâna trecută, proprietarii clubului Arsenal Londra, Stan Kroenke şi Josh Kroenke, au anunțat că rămân "sută la sută angajaţi" faţă de gruparea din Premier League şi "nu vând nicio acţiune". "Nu am primit nicio ofertă şi nu vom studia nicio ofertă. Ambiţia noastră pentru Arsenal rămâne aceea de a concura pentru a câştiga cele mai mari trofee din fotbal şi accentul nostru va fi pus în continuare pe îmbunătăţirea competitivităţii noastre pe teren, pentru a realiza acest lucru", au arătat ei. Acest anunţ n-a fost, totuși, întâmplător. El a fost făcut și după ce miliardarul suedez Daniel Ek, fondatorul Spotify, a anunţat, săptămâna trecută, că este dispus să cumpere clubul Arsenal Londra, dacă actualul proprietar îl scoate la vânzare. "Ţin cu Arsenal de când mă ştiu. Dacă Kroenke Sport Enterprises ar dori să vândă clubul Arsenal, aş fi fericit să mă implic", a scris Ek pe Twitter. Prezent în acţionariatul "tunarilor" din 2007, omul de afaceri american Stan Kroenke (73 de ani) este criticat de mult timp de suporteri pentru eşecul clubului de a cuceri trofee de la sosirea sa.
Semifinalistă în Liga Europa (a pierdut cu 1-2 la Villarreal, în tur), Arsenal Londra a urcat pe locul 9 în ultima rundă din Premier League. 

 
 
Loading...