Tiki-taka şi la tineret

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nimeni şi nimic pare că nu poate opri tăvălugul "tiki-taka". Spania a învins Elveţia cu 2-0 în finala Campionatului European de tineret, demonstrând că are resurse pentru a domina mult timp de-acum încolo fotbalul mondial.

Cei care se aşteptau retragerea generaţiei de excepţie conduse de Xavi, Iniesta, Puyol, Villa sau Casillas au primit o grea lovitură. Din spate vin puternic Thiago, Adrian şi Mata, pentru a aminti doar câteva nume dintr-o altă naţională a Spaniei la fel de genială, fără rival la Europeanul Under 21 din Danemarca. Ibericii nu se mai impuseseră la această categorie de vârstă de la turneul final de la Bucureşti din 1998.

2008- Campioni europeni seniori

simeon stalpnicul png

Au găsit însă momentul ideal pentru al treilea titlu din istorie la tineret, adică într-o perioadă în care "Furia roşie" este, în acelaşi timp, campioană mondială şi europeană la seniori. O adevărată trilogie, care nu vine întâmplător, fiind rezultatul unei strategii pe termen lung, pornind de la fundaţia reprezentată de sectorul juvenil.

2010- Campioni mondiali seniori

simeon stalpnicul png

Însetaţi de trofee, spaniolii şi-au trasat deja următoarele ţinte primordiale. În primul rând, este vorba de Euro 2012 din Polonia şi Ucraina, unde echipa lui Del Bosque are şansa să devină prima naţiune europeană care-şi păstrează coroana.

simeon stalpnicul png

Apoi, tot vara viitoare, Olimpiada de la Londra poate consacra definitiv noul val de super-fotbalişti deţinut de Spania.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net