Tineretul lui Rădoi începe o nouă aventură. Primul meci e în Danemarca

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi și naționala U21 pregătesc o nouă campanie de calificare
Mirel Rădoi și naționala U21 pregătesc o nouă campanie de calificare

Semifinalistă la Euro 2019, naționala Under 21 pornește mâine în campania de calificare pentru competiția similară de peste doi ani.

La două luni și jumătate de la excelenta performanță de la Europeanul de tineret din Italia și San Marino, naționala de tineret o ia de la capăt, primul meci din grupa preliminară pentru Euro 2021 fiind mâine seară, la Aalborg, contra Danemarcei (ora 19.30, PRO X). Evident, Mirel Rădoi nu se va mai putea baza pe jucătorii care au depășit limita de vârstă (1 ianuarie 1998), gen Pușcaș, Manea, Ivan, Nedelcearu sau portarul Radu, dar nici pe Ianis Hagi, devenit fotbalist de bază la naționala mare.

În schimb, selecționerul Mirel Rădoi va putea apela în continuare la fundașul Pașcanu, la închizătorul Tudor Băluță și la mijlocașul Florinel Coman, trei dintre cei care au dus greul la Euro 2019. Pentru a se califica direct la următorul turneu final, România trebuie să câștige grupa (cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta) sau să fie echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj. Cum la Euro 2021 vor fi în premieră 16 echipe, la turneul din Ungaria și Slovenia vor mai ajunge alte patru naționale de pe locurile secunde, în urma unui play-off. Primele rezultate din grupa noastră îi avantajează pe tricolori, Ucraina fiind învinsă acasă de Finlanda (0-2), iar Irlanda de Nord remizând (0-0) cu Malta. Astfel, în mod normal, cele două adversare de mâine, Danemarca și România, ar fi principalele candidate la ocuparea primelor locuri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net