Titlu se acordă la fotografie. Vezi ce şanse are la titlu fiecare echipă înainte de reluarea Ligii 1!

Ultima actualizare:

    CFR are acum două puncte peste Alibec şi compania, dar în play-off va rămâne doar unulFoto Click!
CFR are acum două puncte peste Alibec şi compania, dar în play-off va rămâne doar unulFoto Click!

Vineri, 2 februarie, după o lună şi jumătate de vacanţă, Liga 1 se reia cu etapa a 23-a. Primele trei echipe sunt sigure de prezenţa în primele 6 şi se bat doar pentru a-şi asigura un avantaj în runda decisivă, iar următoarele patru nu visează prea sus, ci doar să stea liniştite şi să nu se bată la retrogradare. În aceste condiţii, procentele sunt clare şi vorbesc de la sine.

CFR, 30% şanse. Clujenii au demonstrat în primele 22 de meciuri că formează cea mai echilibrată echipă, atât ca atmosferă în vestiar, cât şi financiar sau ca lot. Perseverenţa lui Dan Petrescu, unul dintre cei doar doi tehnicieni ai Ligii 1 care au mai ieşit campioni până acum, e unul dintre atuurile ardelenilor, care prin aducerea lui Costache, Mailat şi Ioniţă au mai adăugat şi ceva fantezie proaspătă într-un vestiar deja experimentat. Dacă la asta mai punem şi punctul avans avut în faţa FCSB-ului, care nu e mult, dar e de moral, CFR primeşte 30% şanse să câştige titlul.

FCSB, 30% şanse. Roş-albaştrii merg ceva mai pe sârmă în ceea ce priveşte buna înţelegere, mai ales că acolo există Gigi Becali, un “piroman” foarte talentat în a da foc clădirii când totul merge bine. Altfel, vicecampioana nu poate fi subestimată pentru că are de partea ei cel mai valoros lot de jucători. FCSB va miza însă mult pe inerţie şi pe rezolvări individuale ale meciurilor şi tocmai din acest motiv nu poate să aibă mai multe şanse decât CFR. 30% şi pentru Dică şi compania, care sunt de aşteptat să ducă până la final o luptă la egalitate de puncte cu ardelenii, cum au făcut şi cu Viitorul, sezonul precedent. Astfel, meciurile directe sau golaverajul pot ajuta la departajare, aşa cum la atletism e câteodată nevoie de acea fotografie pentru a stabili cine a trecut primul linia de sosire.

Oltenii, 20% şanse. Craiova e a treia în acest moment şi a treia şi ca şanse la câştigarea campionatului. Oricât de mult entuziasm ar avea oltenii, mai ales la meciurile de acasă, la care umplu noul Oblemenco de 30.000 de locuri, echipa are câteva arme lipsă în lupta cu CFR şi FCSB. Prima ar fi experienţa de a manageria corect emoţiile în apropierea finishului, când se dă cel mai adesea chics. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut şi rămâne de văzut dacă s-a învăţat vreo lecţie din asta. Craiovei îi mai lipseşte şi un om de gol, un atacant pur sânge, aşa cum au cele două echipe din faţa ei. Băluţă, Gustavo sau Mitriţă nu sunt decât golgheteri de conjunctură, dar ei pierd orice luptă fizică în careul advers. Şi în play-off va fi mult vorba de forţă, fapt care face să nu le putem acorda mai mult de 20% şanse să iasă campioni.

“Arbitrii”, 5% şanse. Trei dintre Astra, Botoşani, Viitorul şi Dinamo vor completa play-off-ul, cele patru fiind despărţite de trei puncte care lasă loc de orice în aceste ultime 4 runde din sezonul regular. Oricare ar fi partenerele CFR-ului, FCSB-ului şi Craiovei în faza decisivă a campionatului niciuna nu are forţa să joace alt rol decât cel de arbitru. Măcar să-l joace corect şi să se întrebuinţeze cu toate la fel, pentru că nu am mai vrea să vedem taberele şi suspiciunile din play-off-ul trecut. Astfel, fiecare primeşte maximum 5% şanse la titlu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net