Titlul din Liga 1 la masa verde

Ultima actualizare:

    Vasile Avram e vinovat pentru mită şi titlul din Liga 1 poate ajunge la masa verdefoto: Click
Vasile Avram e vinovat pentru mită şi titlul din Liga 1 poate ajunge la masa verdefoto: Click

Pentru a opta oară consecutiv comisiile, TAS sau UEFA pot decide titlul din Liga 1 la masa verde. Totul pleacă de la condamnarea fostului şef al CCA, Vasile Avram, în dosarul în care a primit mită de la finanţatorul celor de la ASA, Sorin Ţerbea.

GSP a cerut părerea forului de la Nyon privind excluderea clubului ASA Târgu Mureş din Europa. Instituţia explică faptul că un club ce va evolua în competiţii europene nu trebuie să fi făcut acte de corupţie. Astfel, varianta “titlul din Liga 1 la masa verde” e plauzibilă.

ASA e la doar două puncte de Steaua în clasament, după ce la finalul turului era la 13 lungimi, şi cele două vor juca meciul direct. În aceste condiţii, mureşenii pot “fura” titlul, dar scandalul legat de Avram şi Ţerbea îi pot scoate de pe harta fotbalului european.

FRF nu s-a exprimat până acum, însă varianta ce va fi înaintată celor de la UEFA e că omul de afaceri Sorin Ţerbea nu a avut niciodată o funcţie oficială în cadrul clubului, deci “corupţia” nu poate fi legată de ASA. Titlul din Liga 1 la masa verde e o chestiune ce va fi dezbătută, iar UEFA s-a exprimat.

Titlul din Liga 1 la masa verde: Ţerbea nu era oficial al clubului!

Răspunsul oficial este că toate dosarele echipelor participante în cupele europene vor fi analizate şi trebuie să se arată că nu există nimic necurat în privinţa unor meciuri.

“Nu avem motive să fim îngrijoraţi. Sorin Ţerbea nu era oficial al clubului nostru. Cine a greşit, plăteşte! Am discutat şi cu jucătorii şi suntem convinşi că nu vom avea probleme. Luptăm pe teren”, a spus managerul Narcis Răducan la Dolcesport, excluzând faptul că ASA nu va juca în Europa şi cu atât mai puţin că va fi titlul din Liga 1 la masa verde.

Titlul din Liga 1 la masa verde: Ce se poate întâmpla cu ASA Târgu Mureş

Oricum, România nu va pierde un loc în cupele europene. Dacă ASA va fi campioană şi apoi exclusă din Europa, atunci echipa de pe poziţia secundă va merge în locul ei în preliminariile Ligii Campionilor. Aceeaşi situaţie e şi în cazul în care ASA termină pe doi în clasament, performanţă ce asigură participarea în Liga Europa.

“Aşa cum nici în instanţe nu se poate da ceva retroactiv, nu cred că ar fi cazul să aplicăm noi retroactiv nişte sancţiuni. S-a întâmplat cu ani în urmă”, a comentat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, dar “titlul din Liga 1 la masa verde” e o variantă ce le dă fiori în continuare mureşenilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net