Toată Liga I o vrea pe Steaua campioană

Ultima actualizare:

    Stelistul Adi Popa spune că fotbaliştii de la Tg.-Mureş se vor încurca în ultimele trei etape ale sezonuluiFoto: Mediafax
Stelistul Adi Popa spune că fotbaliştii de la Tg.-Mureş se vor încurca în ultimele trei etape ale sezonuluiFoto: Mediafax

Un campionat trebuie decis doar în iarbă, dar având în vedere scenariile ultimelor sezoane, nu putem fi atât de naivi încât să credem că asta se va şi respecta. Titlurile se câştigă şi la case mai mari cu mici sfori trase în culise, în funcţie de conjuncturi şi influenţe. La fel va fi şi în Steaua versus ASA.

Trupa lui Gigi Becali e antipatizată de tot campionatul şi a devenit un inamic public numărul 1, genul Fenerbahce în Turcia. Fanii Petrolului, Astrei şi Oţelului şi-au avertizat deja jucătorii ca nu cumva să se dea zmei tocmai împotriva mureşenilor şi să trimită titlul în Ghencea pentru al treilea sezon consecutiv, continuând monopolul acestora. Punctul de vedere al fanilor n-o fi el cel mai fair-play, dar spune ceva. Problema e însă alta: niciunul din aceste cluburi n-are nici cel mai mic interes s-o vadă pe ASA campioană.

Conducerea Stelei a demarat deja vechea strategie a curtării jucătorilor echipelor adverse şi a extins asta şi la adversarele ardelenilor. Valeriu Argăseală, portavocea lui Becali, i-a contactat prin intermediari pe „prahovenii” Sony Alcenat, Peterson Pecanha şi Toto Tamuz, pe giurgiuvenii Morais şi Budescu şi pe gălăţeanul Cernat. Intenţia e clară, aceea de a-i determina pe aceştia să se vadă deja în tricoul roş-albastru, iar în ultimele trei meciuri să dea totul împotriva mureşenilor pentru a ajunge la o Steaua campioană şi cu şanse de Liga Campionilor, nu la locul doi.

Scenariul îi încântă şi pe conducătorii acestor echipe, care visează deja să-şi rezolve problemele financiare cu banii luaţi de la Gigi Becali pe ”perlele” lor, fapt puţin probabil de la o echipă cu buget redus, cum e ASA. În aceste condiţii, ultimele trei etape se vor disputa după sloganul muşchetarilor, toţi pentru unul, şi unul pentru toţi, iar Zicu şi compania trebuie să se aştepte la încă trei lupte pe viaţă şi pe moarte, cum au avut la Mediaş. Primul război va fi cu Petrolul, sâmbătă, iar Pecanha, Alcenat şi Tamuz trebuie să demonstreze că merită să-i înlocuiască pe Arlauskis, Rîpă şi Ţucudean.

Becali curtează jucători şi de la adversarele directe

Strategia prin care Gigi Becali vrea să-i motiveze pe rivalii celor de ASA este implementată şi la adversarele directe ale roş-albaştrilor. Croatul Braşovului, Leko, e văzut ca soluţie pentru centrul apărării Stelei, botoşăneanul Martinus ar trebui să fie o sperietoare pentru Adi Popa, în banda dreaptă, iar ieşeanul Ciucur speră şi el să prindă un contract bombă în Ghencea.

Stelistul Gabi Matei, dat dispărut

Gabi Matei e împrumutat de Steaua la Braşov, dar nu s-a mai prezentat la echipă de două săptămâni. El e nemulţumit că nu a luat primă pentru un joc şi a plecat la Bucureşti. Nici o persoană din club nu a putut lua legătura cu el. “Era nemulţumit şi făcea figuri. Ne-a îngropat cu Ceahlăul şi a comis-o şi la Craiova”, au spus braşovenii, potrivit Monitorul Expres. Gabi Matei va reveni din vară la Steaua, acolo unde a jucat doar 12 meciuri în patru ani.  

Bölöni este aproape să revină la Târgu-Mureş

ASA e pe cale să dea lovitura anului în Liga I şi să-l aducă în postura de preşedinte de onoare pe fosta glorie a echipei, Ladislau Bölöni. „Am vorbit cu dânsul şi 90% va veni la noi. Aşteptăm doar OK-ul din partea clubului din Qatar”, a detonat bomba Claudiu Maior, viceprimarul oraşului. Culmea, antrenorul lui Al Khor a confirmat ipoteza. „Am avut discuţii tot timpul. Târgu-Mureş este oraşul la care ţin foarte mult. Lăsaţi-i în pace acum, când sunt aproape de o realizare extraordinară, şi apoi vom vedea”, a declarat acesta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net