Toată lumea este tristă după egalul cu Ungaria

Ultima actualizare:

    Raul Rusescu a marcat golul României contra Ungarieifoto: Razvan Pasarica
Raul Rusescu a marcat golul României contra Ungarieifoto: Razvan Pasarica

După egalul înregistrat acasă cu Ungaria, 1-1, componnţii naţionalei României sau conducătorii acesteia au avut opinii împărţite. Unii erau trişti că am pirdut un punct, alţii se bucurau că am obţinut unul. Iată, în continuare, cele mai importante declaraţii de după această partidă. Toţi speră într-o victorie în următorul meci, cel cu Finlanda, programat marţi, 14 noiembrie, de la ora 21.45.

Victor Piţurcă: "Nu poate fi o dramă acest egal. E un punct câştigat, acum toate pânzele sus pe Helsinki. Avem nevoie de cel puţin un punct pentru a şterge cu buretele acest rezultat. Probabil că meciurile din această grupă aşa se vor derula. Vor fi pe muchie de cuţit. În momentul ăsta preocuparea mea e ca jucătorii să-şi revină fizic şi mai ales psihic, pentru că erau puţin dărâmaţi. Din păcate nu a ieşit aşa cum ne doream. După aspectul primei reprize trebuia să câştigăm. Din păcate nu am reuşit să marcăm mai repede sau să înscriem al doilea gol. Oaspeţii au avut o lovitură liberă şi astfel meciul s-a terminat nedecis. Presupun că echipa României a făcut un meci foarte bun, oaspeţii nu au avut ocazii şi au marcat dintr-o fază fixă. Nu am început bine meciul pentru că accidentarea lui Goian ne-a dat puţin planurile peste cap, iar la pauză Chiricheş şi Sânmărtean aveau probleme medicale"

Dorin Goian: "Din păcate a venit acea accidentare foarte repede. Urmează să merg la Mogoşoaia, să vedem mai exact ce s-a întmplat. Sunt primul care regretă această accidentare, pentru că nu-mi place să ratez astfel de meciuri. Am jucat foarte bine în prima repriză, însă în partea a doua presiunea a crescut şi datorită scorului, noi ne-am retras pentru a crea o echipă compactă, iar ei au reuşit să ne egaleze din fază fixă. Ăsta este fotbalul, nu am reuşit să luăm cele trei puncte, însă vom merge în Finlanda să ne revanşăm faţă de acest semieşec".

Răzvan Burleanu: "Obiectivul nostru a fost victoria, nu s-a putut. Am obţinut doar un egal, dar trebuie să vedem partea plină a paharului, e un punct câştigat. Ne uităm cu mare încredere spre meciul cu Finlanda şi să încheiem această perioadă a campaniei cu patru puncte. Lucian Sânmărtean mi-a plăcut în aceeaşi măsură în care v-a plăcut şi vouă, mai puţin în a doua repriză. Ne doare că am pierdut aceste două puncte, dar, în economia clasamentului, acest punct va conta foarte mult. Trebuie să ne motivăm şi să câştigăm în Finlanda. Am vorbit cu jucătorii, le-am spus că nu e un rezultat prost. Îi simt motivaţi şi gata de victorie pentru următorul meci".

Răzvan Raţ: "Ungaria nu a ştiut să stea prea bine în teren şi cred că puteam să facem mai mult în prima repriză. În repriza secundă aveam nevoie de golul doi. Nu ştiu dacă a fost ofsaid la golul anulat, a părut că e în poziţie regulamentară, dar era destul de departe de poziţia din care am centrat. În Finlanda avem nevoie să recuperăm ce am pierdut astăzi dar să fim şi precauţi pentru că nu avem voie să pierdem acolo".

Gabriel Tamaş: "Cred că meritam mai mult, am dominat jocul. La un moment dat mi s-a părut că avem jocul sub control, dar fotbalul este nedrept şi aţi văzut ce s-a întâmplat de la o fază fixă. Au avut o fază fixă şi au dat gol. Nu am văzut faza golului doi, dacă a fost ofsaid sau nu, păcat că a fost ofsaid. Este normal să se arunce torţe şi fumigene, există o rivalitate între români şi maghiari. Doare, nu doare, e bine totuşi că nu am pierdut. Acum ne cam trebuiesc cele trei puncte cu Finlanda, că am pierdut două puncte azi. Lucian Sânmărtean mi-a plăcut foarte mult, mă bucur mult că a revenit, sper să o şină tot aşa şi să ne ajute pe viitor. Ar fi o pierdere foarte mare dacă am avea terenul suspendat, suporterii ne-au încurajat din minutul 1 până în 95, ce să faci dacă mai aruncă o torţă".

Alexandru Chipciu: "Am avut o primă repriză senzaţională. Am avut 70 la sută posesie, cred că ne-am descurcat extraordinar de bine. Ungurii au fost periculoşi la faze fixe şi în rest nu au fost periculoşi. Poporul merita un rezultat bun în seara asta. Am făcut şi eu şi colegii mei tot ce am putut pentru a câştiga în seara asta, ne-am dat viaţa. (...) În repriza a doua ne-am retras, nu ne-am mai creat ocazii. Cred că puteam să ţinem de rezultat. Este un egal nemeritat. Ne-am dominat total adversarul".

Raul Rusescu: "Am luat un gol dintr-o lovitură liberă inexistentă. Nu mai avem ce face acum. Am pierdut două puncte degeaba astăzi. Ne pare rău. Asta este. Mergem în Finlanda şi trebuie să câştigăm. Meritam să câştigăm, cel puţin având în vedere prima repriză. Din păcate avem patru puncte după primele două etape şi putem să ne revanşăm în Finlanda".

Gabi Popescu: "Cred că puteam să obţinem victoria, dar suntem într-o situaţie în care cu 20 de milioane de locuitori nu putem găsi un atacant de cinci ani de zile. Tragem de Marica şi dacă Marica este accidentat sau suspendat, nu găsim un atacant. Nu e o vină a nimănui, e un egal, trebuie să învăţăm din el. Cred că vom bate în Ungaria. Rusescu şi-a făcut datoria, dar el nu este atacant, iar noi am fost tot timpul şchiopi în lipsa unui atacant. Rusescu nu e un jucător căruia să-i dai mingea şi să o ţină pentru cei care vin din spate. În a doua repriză am pierdut şi controlul jocului, toate mingiile erau recuperate de unguri, din cauza lipsei unui atacant care să le permită coechipierilor să respire. Nici Stancu nu a adus plusul acela de care era nevoie. În Finlanda va fi mult mai greu decât cu Ungaria acasă. Din câte îmi aduc aminte, Finlanda a bătut Ungaria la ea acasă cu 3-1 şi noi venim după două zile în care nu se pot recupera, plus accidentările, nu ai fundaş dreapta, nu ai atacant şi nu se ştie ce s-a întâmplat cu Sânmărtean, că nu-l schimba. Dacă se va întâmpla să jucăm fără spectatori, va fi o problemă foarte gravă".

Lucian Sânmărtean: "Am trecut astăzi pe lângă o victorie mare. E trist pentru publicul ăsta minunat care ne-a încurajat permanent, e trist şi pentru noi, deoarece un egal e nemulţumitor, mai ales având în vedere evoluţia din prima repriză. Dar uite că fotbalul îţi să o palmă când de aştepţi mai puţin. Am avut meciul în mână. Este nedrept".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net