Top 5 cei mai în formă jucători români din lotul lui Mirel Rădoi

Ultima actualizare:

    Nicolae Stanciu strălucește la Slavia PragaFoto: Guliver/ GettyImages
Nicolae Stanciu strălucește la Slavia PragaFoto: Guliver/ GettyImages

Naționala României se află pe ultima sută de metri înaintea startului calificărilor pentru Campionatul Mondial. Primul meci, cel cu Macedonia de Nord, va avea loc joi, așa că nu prea e timp de improvizații. Click! vă prezintă care sunt cei mai în formă jucători români din lotul pregătit de acasă de Mirel Rădoi și de la fața locului de Nicolae Dică.

Pentru prima dată în istoria naționalei, selecționerul nu poate fi prezent alături de elevii săi în cantonament. Nu pentru că așa vrea el, ci din cauza coronavirusului. Depistat pozitiv acum o săptămână, Mirel Rădoi e asimptomatic, dar încă pozitiv, fostul internațional e nevoit să stea încă departe de elevii săi, cu care interacționează zilnic prin platformele video. Se speră ca până la ora meciului cu Macedonia de Nord să aibă la active două teste negative, astfel încât să poată reveni pe bancă în timp util, însă până atunci el trebuie să aleagă, împreună cu ajutoarele sale, cel mai bun 11 din lotul avut la dispoziție. Iar un argument în alegerea titularilor l-ar putea reprezenta și forma arătată de jucători la echipele de club. În acest moment, cinci jucători se detașează din acest punct de vedere.

Nicolae Stanciu (27 de ani) este, de departe, cel mai în formă ”tricolor”. Titular la Slavia Praga, el s-a transformat în ultimele săptămâni din mijlocaș în magician, reușind goluri atât în campionat, cât și în Liga Europa, acolo unde a ajuns cu formația cehă în sferturile de finală după ce, doar în această primăvară a eliminat pe Leicester și pe Glasgow Rangers. În total, el a marcat 8 goluri în ultimele 6 meciuri, fiind nu doar cel mai bun jucător al formației sale, dar și al întregului campionat.


    Nicolae Stanciu strălucește la Slavia PragaFoto: Guliver/ GettyImages
Nicolae Stanciu strălucește la Slavia PragaFoto: Guliver/ GettyImages

Al doilea jucător din punctul de vedere al formei pare a fi Valentin Mihăilă (21 de ani). Acesta a reușit să marcheze două goluri în ultimele trei etape din Serie A, iar saltul calitativ pe care l-a făcut de la transferul la Parma, din octombrie, este vizibil cu ochiul liber. Chir dacă este debutant, la echipa mare, forma lui îl recomandă pentru a fi titularizat.


    Valentin Mihăilă FOTO: EPA
Valentin Mihăilă FOTO: EPA

Florin Tănase (26 de ani) este golgeterul Ligii 1, dar mai mult decât cele 18 goluri marcate în actuala ediție a campionatului, el este recomandat de ceea ce face pe teren la FCSB. Fără să fie un jucător de o mare creativitate, el compensează prin gândirea tactică și prin descoperirea celor mai scurte trasee spre poarta adversă. Chiar dacă are doar cinci selecții la națională, este de așteptat să fie titularizat în meciurile din finalul lunii martie.


    Florin TănaseFOTO: Sportpictures.eu
Florin TănaseFOTO: Sportpictures.eu

Eric Bicfalvi (33 de ani) este liderul formației ruse Ural, pentru care a marcat de 8 ori în actualul sezon, ultimele două goluri venind chiar în cele mai recente etape. Jucător de o mare experiență, el a debutat în națională în urmă cu 7 ani și, deși nu a prins decât 6 selecții până acum, poate fi o soluție eficientă pentru mijlocul formației noastre în cazul în care se va miza pe o tactică ofensivă.


    Eric Bicfalvi e starul formației ruse UralFOTO: Profimedia
Eric Bicfalvi e starul formației ruse UralFOTO: Profimedia

Florin Niță (33 de ani) este, din luna noiembrie, titularul indiscutabil al formației Sparta Praga și pare a fi cel mai îndreptățit să preia locul lăsat liber de Ciprian Tătărușanu în poarta naționalei României. De asemenea, un alt argument în favoarea lui este că, dintre cei trei portari aflați în lot – mai sunt Lazar, de la Astra, și Florin Iacob, de la UTA – e singurul care a disputat meciuri cu mare încărcătură emoțională, precum se așteaptă să fie cele din preliminarii. El are multe partide jucate în cupele europene pentru FCSB sau Sparta Praga.


    Florin NițăFOTO: Profimedia
Florin NițăFOTO: Profimedia
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net