Tot 5 diferenţă?

Ultima actualizare:

În urma egalului cu Muntenegru, şase puncte din deplasarea armeno-kazahă, obţinute oricum, ar fi fost de aur. ”Tricolorii” i-au zdrobit însă pe primii la Erevan şi au ridicat ştacheta foarte sus. Acum, Stanciu şi compania sunt aşteptaţi s-o menţină acolo, toată lumea mizând pe un nou 5-0. Şi pare posibil din mai multe puncte de vedere.

Primul este cel al diferenţei identice cu care noi am câştigat în Armenia, iar ei au pierdut în Muntenegru. Apoi, valoarea în bani a celor două loturi ar trebui să-şi spună cuvântul. Kazahii sunt de fix cinci ori mai ieftini decât românii, lotul lui Talgat Baysufinov însumând în jur de 10 milioane de euro, iar cel al lui Christoph Daum, peste 50 de milioane de euro. Stas Pokatilov, portarul de la Kairat Almaty, e cotat la 800.000 de euro, şi deşi e unul dintre cei mai valoroşi kazahi, e mult sub cele 5 milioane de euro pe care le aduce cu el Ciprian Tătăruşanu.

În rest, doar Dmitri Shomko şi Yuri Logvinenko, fundaşii celor de la Astana, şi Islambek Kuat, mijlocaşul lui Kairat, mai bat spre milionul de euro. Ceilalţi sunt cotaţi la maximum 500.000 de euro, iar cel mai ieftin e Almir Mukhutdinov, închizătorul lui Tobol Kostanay, care costă doar 250.000 de euro. Din păcate pentru kazahi, care şi aşa au opţiuni limitate în ofensivă, Bauyrzhan Islamkhan, vedeta şi marea lor speranţă pentru acest meci, e suspendat pentru cumul de galbene, acesta fiind avertizat şi cu Polonia, şi în Muntenegru. 

Lotul «tricolor» valorează peste 50 milioane de euro

De asemenea, Sergey Khizhnichenko, marcatorul dublei din poarta leşilor, valorează doar 400.000 de euro, de 10 ori mai puţin decât Claudiu Keşeru. Valoarea de piaţă redusă pe care o au adversarii noştri de azi e însă pe undeva explicabilă. Kazahstan este una dintre puţinele naţionale cu toţi cei 23 de jucători selecţionaţi din campionatul intern, spre deosebire de România care a adus 14 oameni din străinătate. 

Cel mai scump este Nicuşor Stanciu, pe care Anderlecht a plătit cu puţin timp în urmă aproape 10 milioane de euro, adică cât tot lotul kazahilor. Daum mai are însă sub comandă jucători ca Bogdan Stancu, Costel Pantilimon, Florin Andone şi Denis Alibec, evaluaţi la peste 3 milioane de euro fiecare. Rămâne de văzut dacă tricolorii vor confirma şi pe teren această diferenţă de cinci lungimi.

Ploaie, frig şi teren sintetic la Astana

România a trecut de la o extremă la alta în doar trei zile. De la Erevan, unde s-a jucat la 26 de grade Celsius, tricolorii sunt nevoiţi să se adapteze la gerul de la Astana, plus ploaia care cade necontenit în stepa kazahă. Din acest punct de vedere, organizatorii au tras acoperişul pentru a proteja gazonul sintetic, care oricum ne va pune mari probleme în această seară. Daum a avut voie să conducă un singur antrenament pe această suprafaţă şi de aceea ne temem de ea foarte tare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net