Aflată pe primul loc în liga de fotbal a Turciei, Trabzonspor riscă să nu poată participa în ediția viitoare a cupelor europene. Și aceasta fiindcă a foste exclusă de Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Gruparea turcă a anunțat imediat că va contesta această hotărâre la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).


Trabzonspor încheiase un acord cu CFCB din 20 mai 2016, însă în iulie 2019 s-a constatat că gruparea nu a îndeplinit criteriile din înţelegere. Astfel că s-a decis ca echipa din prima ligă turcă să fie exclusă o ediție din cupele europene, sancţiune condiţionată de eventuala îndeplinire de către club a criteriilor necesare până la finalul anului financiar 2019. Deoarece ţinta fixată pentru anul financiar 2019 nu a fost atinsă, sancţiunea va fi aplicată.
La puțin timp după acest anunț, Trabzonspor a anunţat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia. Clubul, care va face apel în termen de zece zile, a precizat că respectă decizia UEFA, dar a făcut o analiză împreună cu avocaţii săi şi nu este de acord cu sancţiunea.
În caz că TAS va menține sancțiunea, Trabzonspor nu va putea participa la o ediţie a cupelor europene la care se va califica în 2020/2021 sau 2021/2022.
Întrerupt la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, campionatul Turciei se va relua în 12 iunie. Cu 53 de puncte, Trabzonspor este lider în clasamentul Super Lig, fiind la egalitate cu Basaksehir, dar având un golaveraj mai bun (59-28 / 50-25).

 
 
Loading...