Dănuţ Lupu, (48 de ani), a fost internat sâmbătă seara la Institutul Matei Bals din București şi starea lui de sănătate este foarte gravă.


Inițial s-a crezut că fostul campion al României cu Rapid şi Dinamo a făcut infarct și s-a vehiculat că e în comă, ţinut în viaţă doar de aparate. Până la urmă, Lupu n-are probleme cardiace, ci pulmonare, dar din păcate aproape la fel de grave. Acesta a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului Matei Balș cu dublă pneumonie și insuficiență respiratorie. Cadrele medicale spun că în acest moment se poate întâmpla orice, următoarele câteva zile fiind critice. "E conștient, medicii îi administrează tratament, inclusiv cu oxigen, dar prognosticul e rezervat, starea lui rămânând în continuare una foarte gravă. Are afectați ambii plămâni", a declarat pentru Click! Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș.

 Deşi a fost sportiv de performanţă şi nu se află la o vârstă foarte înaintată, Dănuţ Lupu avea în ultima perioadă probleme mari de sănătate. Acestea au fost însă, din păcate, cauzate şi de modul lui de viaţă total dezechilibrat şi nesănătos. Fostul mijlocaş fumează foarte mult şi a avut o perioadă în care şi de alcool era dependent, iar de ceva timp e supraponderal, fapt care îngreunează și mai mult lucrurile.

Dănuţ Lupu a evoluat, de-a lungul carierei pentru Dinamo, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid, Brescia şi Tzafirim Holon. La echipa naţională, fostul mijlocaş a jucat în 14 meciuri, fără a marca vreun gol.

5 trofee a câştigat Lupu în cariera de fotbalist: eventul cu Dinamo (1989-1990), titlul cu Panathinaikos (1990-1991) şi titlul şi Supercupa României cu Rapid (1998-1999).

Loading...