Tragem cu Pușcaș în vikingi? Echipele probabile la Suedia - România

Ultima actualizare:

    George Pușcaș
George Pușcaș

Selecționerul Contra e tentat să înceapă meciul de sâmbătă cu Suedia cu atacantul lui Palermo vârf de lance.

În competiție cu veteranul Claudiu Keșeru (32 de ani), tânărul George Pușcaș (22 de ani) pare să aibă mai multe atuuri pentru a fi titular în atacul României, la debutul tricolorilor în preliminariile Euro 2020.

Chiar dacă ne aflăm doar la startul campaniei de calificare la turneul final de anul viitor, meciul de la Stockholm îi poate propulsa pe tricolori spre Euro. O victorie pe terenul principalei contracandidate la locul doi ar însemna enorm în calculele ulterioare ale unei grupe în care marea favorită este Spania. Din păcate, selecționerul Cosmin Contra n-a beneficiat pentru meciul cu suedezii tot ce are mai bun fotbalul de la noi la capitolul jucători de atac. Problemele medicale cu care s-au confruntat Florin Andone și George Țucudean l-au obligat pe Contra să apeleze la planul B sau chiar C.

În mod normal, vârful lui Brighton și golgheterul Ligii I ar fi fost primele două variante pentru postul de atacant împins, în fața trio-ului de mijlocași ofensivi. Fără Andone și Țucudean, naționala României se va baza în avanposturi ori pe experiența lui Keșeru, ori pe entuziasmul lui Pușcaș. Probabil că titularul va fi decis de Contra cu câteva ore înainte de meci, însă atacantul echipei italiene Palermo pare să fie în „pole-position”. Cel puțin după ultimele prestații la echipele de club, Pușcaș e într-o formă mai bună decât Keșeru. Deși evoluează în liga secundă, sicilienii de la Palermo trag la promovare, iar atacantul român e dezlănțuit în această perioadă a anului. Astfel, Pușcaș are trei partide la rând cu gol marcat, ridicând totalul reușitelor din 2019 la cinci. Comparativ, Keșeru n-a punctat decât de două ori la Ludogoreț, dar contra unor adversari mai slabi, precum Botev Vrața sau Septemvri Sofia. De asemenea, stilul de joc al lui Pușcaș se pliază mai bine pe coordonatele unui meci în deplasare cu „vikingii” suedezi, presupunând că România va sta la cutie și va încerca să dea lovitura pe contre. Mai experimentat în desfacerea apărărilor aglomerate, așa cum sunt și cele din Bulgaria, Keșeru ar putea fi soluția ideală pentru meciul de marți, cu Insulele Feroe pe teren propriu.

Suedia (4-4-2)

Olsen – Lustig, Helander, Granqvist, Augustinsson – S. Larsson, Ekdal, Svensson, Forsberg - Berg, Claesson

Selecţioner: Janne Anderson

România (4-2-3-1)

Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Moţi, Bancu – Marin, T. Băluţă – Chipciu, Stanciu, Mitriţă – Puşcaş

Selecţioner: Cosmin Contra

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net