Dan Petrescu şi federalii s-au întâlnit şi l-au ofertat pentru a-i prelua pe tricolori, Daum fiind deja de domeniul trecutului. Însă şefii trupei din Gruia nu-l lasă să plece şi ar fi de acord cel mult cu varianta să pregătească cele două echipe în paralel.


Cu două seri în urmă, conducătorii FRF au avut o primă rundă de discuţii cu Petrescu, chiar la Cluj. Tehnicianului i s-a comunicat şi salariul, 300.000 de euro anual plus o primă de jumătate de milion de euro pentru o calificare la Euro 2020. Cei de la Casa Fotbalului ar fi dorit ca „Bursucul” să înceapă munca de acum pentru a conduce ultimele jocuri, cu Kazahstan şi Danemarca, neamţul Daum fiind demis. Ultimele informaţii din Gruia arată că preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, s-a opus despărţirii de Petrescu, iar antrenorul a fost nevoit să refuze. Click! vă prezintă motivele pentru care nu s-a ajuns la un acord.

  1. Ar scoate bani din buzunar. Dacă pleca de la clujeni urma să dea 400.000 €, atât cât a fost prima de instalare, iar de la FRF ar încasa „doar” 100.000 €. Apoi, nu există garanţia calificării la EURO 2020, performanţă ce i-ar aduce 500.000 € ca primă. 
  2. S-ar certa cu foştii colegi din „Generaţia de Aur”. Conducătorii federaţiei sunt în conflict deschis cu foştii mari fotbalişti din „Generaţia de Aur”, în frunte cu Hagi şi Gică Popescu, iar faptul ca „Bursucul” să lucreze sub comanda lui Burleanu ar fi considerat o trădare.
  3. Vrea să continue proiectul CFR. Îşi doreşte neapărat să câştige titlul, ceea ce nu a mai reuşit din 2009 când era la Unirea Urziceni. De asemenea, la CFR întreaga campanie de transferuri s-a făcut la cererea sa şi e convins că acum poate cuceri laurii de campion. Apoi el este un tip obişnuit doar cu munca la o echipă de club.
 
 
Loading...