Trei pe locul lui Contra la Dinamo

Ultima actualizare:

    Dinamo a urcat pe locul 3 în  clasamentul play-off-ului Ligii 1Foto: Sportpictures.eu
Dinamo a urcat pe locul 3 în clasamentul play-off-ului Ligii 1Foto: Sportpictures.eu

În ciuda rezultatelor bune obţinute cu Dinamo, antrenorul Cosmin Contra e tentat să părăsească echipa la vară. Deja s-a făcut o listă de aşteptare, cu trei tehnicieni doritori să preia formaţia: Vasile Miriuţă, Marius Şumudică şi Liviu Ciobotariu.

Dinamo a renăscut sub conducerea lui Contra, fostul internaţional reuşind să transforme total „haita” în scurt timp după ce a preluat-o de la Ioan Andone. Dintr-o echipă care era la un pas să joace în play-out, acolo unde se încearcă evitarea retrogradării, acum sunt şanse chiar să câştige titlul. E adevărat că roş-albii ar avea nevoie să învingă pe CS U Craiova şi apoi pe FCSB în derby, iar rivala din Ghencea ar trebui să piardă cu Viitorul în această etapă. Oricum, dacă se vor rata laurii de campioni, ar rămâne şanse uriaşe pentru ocuparea locului doi, poziţie ce duce în preliminariile Ligii Campionilor.

«Guriţă» vrea să i se aducă jucători


    Cosmin Contra
Cosmin Contra

În condiţiile în care Contra ar reuşi visul de-o viaţă al dinamoviştilor şi pretenţiile sunt pe măsură. El ar fi dispus şi să continue în „Ştefan cel Mare”, departe de familia din Spania, dar cere investiţii, în primul rând la nivelul lotului. Ca salariu s-ar mulţumi şi cu ceea ce obţine în prezent, în jur de 12.000 de euro, calculând şi bonusurile. Dar, în ultimul timp discuţiile cu patronul Ionuţ Negoiţă pe tema noului contract sunt tot mai rare şi lui îi e tot mai clar că nu va avea nici o garanţie în privinţa formării unei echipe performante alături de care să se „atace” o calificare în cupele europene şi să se ţintească titlul în noul sezon. Astfel, Contra ar putea pleca la un club din străinătate, de preferinţă Spania, iar oamenii lui Negoiţă i-au înaintat acestuia o listă cu înlocuitori, favoriţii fiind Vasile Miriuţă, Marius Şumudică şi Liviu Ciobotariu. 

Primul e sub contract cu CFR, dar are avantajul că e perceput ca dinamovist. De asemenea, rezultatele din ultimul timp pe banca ardelenilor îl recomandă ca un tip ce poate realiza performanţă, mai ales că cei din Gruia au fost în insolvenţă, au fost depunctaţi şi au rămas fără jucători importanţi. Nu e un tehnician scump, fiind satisfăcut cu o leafă ca a lui Contra, mai ales că ar fi plătit la timp. Apoi, Şumudică are trecut rapidist, însă e pe placul galeriei, mai ales că el i-a lăudat pe fanii dinamovişti în repetate rânduri. A reuşit să obţină titlul alături de Astra, a suportat să-i plece vedetele din lot şi a stat luni de zile neplătit. E un antrenor mai costisitor, are oferte şi din străinătate, însă ar dori să rămână în Liga I. E în negocieri şi cu şefii Astrei pentru prelungirea înţelegerii, însă vrea să aştepte finalul sezonului pentru a lua o decizie. Ciobotariu e cel mai ieftin dintre cei trei, fiind liber de contract. E fost jucător şi antrenor al roş-albilor, iar ca performanţe se poate lăuda că a fost la un pas să ia titlul alături de ASA Târgu Mureş. 

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net