Trei români în drumul spre „paradisul” Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Antrenorul Răzvan Lucescu şi internaţionalii Răzvan Marin şi Alex Băluţă forţează marţi calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. PAOK Salonic, Standard Liege şi Slavia Praga sunt echipele cu care ţin românii mâine seară, în meciurile decisive din turul trei preliminar.

Paradisul oferit de grupele celei mai importante competiţii continentale nu mai poate fi atins în acest an de vreo echipă românească, astfel că atenţia noastră se îndreaptă spre stranierii Răzvan Marin (Standard Liege) şi Alex Băluţă (Slavia Praga), dar şi spre PAOK-ul lui Răzvan Lucescu. Toate aceste trei formaţii vor evolua marţi în deplasare şi vor avea misiuni infernale. După 2-2 în tur, Standard Liege caută calificarea acasă la Ajax Amsterdam, în timp ce cehii de la Slavia s-au deplasat la Kiev pentru o confruntare cu Dinamo (1-1 în turul de la Praga). Dacă Răzvan Marin e unul dintre titularii indiscutabili la Standard, Alex Băluţă se mulţumeşte deocamdată cu un rol de rezervă de lux la Slavia. Intersant e faptul că, dacă se vor califica, Marin şi Băluţă vor fi adversari în play-off-ul Ligii Campionilor.

Răzvan Lucescu e al treilea român implicat în meciurile de mâine, echipa sa având de apărat la Moscova, cu Spartak, o victorie la limită (3-2) obţinută în turul de la Salonic. Dacă va fi eliminată, PAOK va continua cu siguranţă în grupele Ligii Europa, astfel că tehnicianul român stă liniştit din punct de vedere al obiectivelor atinse. Totuşi, şansa de a forţa accesul la „masa bogaţilor” din Liga Campionilor îl incită la maxim pe Lucescu junior. Dacă va trece de Spartak, PAOK Salonic va juca în play-off cu învingătoarea duelului Fenerbahce – Benfica (0-1 în tur).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net