Tricolorii s-au plimbat prin faţa Zapeionului, construit de un grec care a murit în România şi care a fondat Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:
Romania
Romania

Cu doar câteva ore înainte de startul meciului cu Grecia, jucătorii naţionalei României au ieşit la o plimbare prin centrul vechi al Atenei. Sub ochii secundului Eugen Neagoe, Victor Piţurcă preferând să rămână la hotel, Marica şi compania s-au relaxat în faţa clădirilor istorice ale capitalei elenilor.

Cel mai mult le-a atras însă atenţia Zapeionul, o clădire monumentală construită între 1974 şi 1888 în Grădina Naţională a Atenei, cu banii lui Evangelos Zappas. Numele poate nu spune nimic publicului larg, dar Zappas a fost un grec care a trăit cea mai mare parte din viaţa sa în România şi a murit chiar pe teritoriul ţării noastre, la Broşteni, în judeţul Ialomiţa. Acesta este cunoscut ca fiind fondatorul Jocurilor Olimpice de vară şi ca principal sponsor financiar al Olimpiadelor din 1859, 1870, şi 1875.

Fie că tricolorii au venit cu temele făcute şi ştiau unde merg, fie că au ajuns în faţa Zapeionului din întâmplare, ca un făcut, Lobonţ şi compania au zăbovit câteva minute bune pe treptele din faţa "Ateneului" grecesc.


    Romania
Romania

În timpul plimbării, jucătorii României au fost asaltaţi de fanii veniţi din ţară să-i vadă. Marius Niculae s-a fotografiat chiar cu unul dintre suporteri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net