Tricolorii se calcă pe picioare!

Ultima actualizare:

    Postul de mijlocaş dreapta îi dă cele mai mari bătăi de cap  selecţionerului Daum, el având la dispoziţie cinci va riante viabileFotografii: Sportpictures.eu
Postul de mijlocaş dreapta îi dă cele mai mari bătăi de cap selecţionerului Daum, el având la dispoziţie cinci va riante viabileFotografii: Sportpictures.eu

E aglomeraţie mare pe flancul drept naţionalei României pentru meciul de sâmbătă seară (8 octombrie) din Armenia. Chipciu, Popa, Rotariu, Enache şi Bicfalvi se bat pentru un singur loc în schema ofensivă gândită de Christoph Daum.

Cu 24 de ore înaintea confruntării de la Erevan, selecţionerul tricolorilor are puţine dileme în ceea ce priveşte alcătuirea primului 11. Cum naţionala noastră e obligată să forţeze victoria pe terenul armenilor, Christoph Daum are nevoie de inspiraţie în alegerea jucătorilor de atac. Dacă antrenorul german va păstra sistemul (4-2-3-1) folosit în meciul cu Muntenegru, atunci e greu de anticipat cine va fi folosit ca aripă dreapta în linia de trei mijlocaşi ofensivi. Analizând lotul de 25 de fotbalişti convocat de Daum, remarcăm faptul că există o inflaţie de jucători care ar putea acoperi acest post. S-a văzut acest lucru şi în partida de la Cluj din urmă cu o lună, atunci când Eric Bicfalvi a fost preferat în mod surprinzător consacraţilor Alex Chipciu şi Adi Popa. Contra muntenegrenilor, Bicfalvi a fost schimbat cu Popa în minutul 75, stelistul înscriind golul de 1-0, în timp ce Chipciu a rămas pe bancă până la final. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat, în sensul că mijlocaşul lui Anderlecht a devenit favorit la titularizare prin prisma evoluţiilor constant bune din Belgia. Acum, înainte de „dubla” cu Armenia şi Kazahstan, au mai apărut două variante, pe lângă cele trei amintite mai sus. E vorba în primul rând despre stelistul Gabi Enache, despre care se ştie că dă un randament mult mai bun ca mijlocaş de bandă decât ca fundaş dreapta. Apoi, Daum şi colaboratorii săi îl văd pe dinamovistul Dorin Rotariu pe aceeaşi poziţie, cea de aripă dreapta, de unde îşi poate folosi în mod ideal driblingul şi forţa şutului cu piciorul stâng.

S-au antrenat pe sintetic

Ieri, în ultima zi petrecută în cantonamentul de la Mogoşoaia, tricolorii au avut parte de o şedinţă de pregătire specială. Astfel, selecţionerul Daum şi-a alergat jucătorii timp de două ore pe terenul sintetic al Centrului Naţional de Fotbal de la Buftea. S-a luat această decizie pentru ca fotbaliştii noştri să se acomodeze cu suprafaţa de joc pe care vor evolua marţi, în meciul cu Kazahstan de la Astana. Plecarea delegaţiei României spre Armenia e programată în această dimineaţă, de la ora 08.30.

«Tătă» şi «Lato», campioni la Jenga

Buna dispoziţie a fost la ea acasă în această săptămână în cantonamentul naţionalei. Între antrenamente, jucătorii lui Daum s-au bucurat din plin de sala de recreere pe care au avut-o la dispoziţie. Aici, tricolorii s-au întrecut la biliard, tenis de masă şi alte jocuri de societate, unele dintre ele mai puţin cunoscute publicului larg. Astfel, portarul Tătăruşanu şi fundaşul Latovlevici au încins la un moment dat o partidă de Jenga, un joc de îndemânare în care se scot piese dintr-un turn construit din 54 de piese din lemn. Cel care a trântit turnul a fost “Tătă”, în ciuda faptului că “Lato” nu mai jucase niciodată Jenga. “Norocul începătorului!”, a comentat portarul naţionalei. 

Stancu e bătut în cuie pe stânga

În contrast cu concurenţa de pe dreapta, pe flancul opus nu sunt multe semne de întrebare pentru Christoph Daum. Bogdan Stancu e cel care va acoperi şi de această dată partea stângă a atacului, el fiind folosit pe acest post şi la echipa de club, Genclerbirligi. Dacă jocul lui Stancu va scârţâi, atunci Daum îl va arunca în luptă pe Alex Maxim, mijlocaşul lui VfB Stuttgart aflându-se într-o evidentă revenire de formă.

Aşa să vă vedem şi sâmbătă seară!

Nu e nici un secret faptul că selecţionerul Daum lucrează în egală măsură atât la capitolul tehnico-tactic, cât şi la mentalitatea jucătorilor săi. Pentru a întări spiritul de echipă, tehnicianul german a venit cu o mică “invenţie”, care nu s-a mai văzut până acum în sânul naţionalei. Mai exact, Daum a început unul dintre antrenamente punându-şi fotbaliştii să se îmbrăţişeze între ei. “Ne dorim să avem o atmosferă bună în grup şi am considerat că e o variantă adaptată mentalității din România. Lucrăm zilnic la aceste detalii legate de implicarea fiecăruia”, a explicat selecţionerul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net