Tripla coroană, pe fruntea Spaniei! Spania – Italia 4:0

Ultima actualizare:
Spania – Italia 4:0
Spania – Italia 4:0

Italia n-a reuşit să se pună în faţa tăvălugului spaniol, "Furia roşie" izbutind să câştige fără mari emoţii al treilea turneu final consecutiv. Finala de aseară de la Kiev a fost decisă încă din prima repriză, când Spania a marcat de două ori. Meciul s-a încheiat practic în minutul 60, când italienii au rămas cu un om mai puţin pe teren. Spania s-a impus cu 4-0.

Spania, suporteri de lux. Pe lângă David Villa şi Puyol, jucători care au ratat turneul din cauza accidentărilor, alte trei vedete iberice s-au aflat aseară pe stadion.

Este vorba despre tenismenul Rafael Nadal, baschetbalistul Pau Gasol (LA Lakers) şi pilotul de Formula 1 Fernando Alonso.

"Chinezul" Silva a deschis scorul. Spania a fost mai periculoasă în startul partidei, Xavi ratând deschiderea scorului cu un şut puţin peste poartă.

Câteva minute mai târziu, ibericii au trecut în avantaj printr-un gol cu capul marcat de David Silva în urma unei acţiuni iniţiate de Xavi şi continuate de Fabregas (minutul 14).

Lui Silva i se spune "Chinezul" din cauza trăsăturilor asiatice, mama sa find japoneză.

Xavi, "regele" paselor decisive. Reacţia Italiei a fost una pe măsură, Squadra Azzurra fiind aproape de egalare, în special la şutul lui Cassano parat de Casillas.

Pe o contră năucitoare, Spania a făcut 2-0: Xavi l-a găsit cu o pasă ideală pe proaspătul său coleg de la Barcelona, Jordi Alba, fundaşul stânga iberic punctând pe lângă Buffon. La pauză, echipa lui Cesare Prandelli era deja dărâmată.

Balotelli, inexistent. În prima repriză, vedeta italienilor n-a mai avut inspiraţia din semifinala cu Germania, fiind bine marcat de fundaşii spanioli Pique şi Ramos.

"O s-o invit pe Shakira la finală să vadă ce-o să-i fac prietenului ei", ar fi spus Balotelli înainte de meci.

Penalty refuzat Spaniei. Echipa lui Del Bosque putea încheia definitiv conturile în startul părţii secunde dacă arbitrul portughez Proenca ar fi acordat penalty la un henţ comis în careu de Bonucci.

Ce ghinion pentru Prandelli! Italia a jucat ultima jumătate de oră în inferioritate numerică. Motivul? Thiago Motta, abia introdus pe teren, s-a accidentat şi n-a mai putut continua meciul, iar Cesare Prandelli făcuse deja toate cele trei schimbări regulamentare.

Torres, omul finalelor. "El Nino" Fernando Torres a urcat scorul la 3-0 în minutul 84, devenind primul jucător din istorie care marchează în două finale consecutive de campionat european.

Scorul final a fost stabilit de Mata, care a marcat la prima sa atingere de balon de la acest European.

2008. Campioni europeni

Spania – Italia 4:0Campioni mondiali
Spania – Italia 4:0Campioni mondiali

2010. Campioni mondiali

Sara, de la înmormântare la meci
Sara, de la înmormântare la meci

Sara, de la înmormântare la meci

Iubita lui Iker Casillas a ţinut să fie prezentă la finală deşi tocmai trecuse printr-o tragedie în familie.

Reporteră a postului Telecinco, Sara Carbonero s-a întors vineri în Spania, la Toledo, pentru a lua parte la înmormântarea bunicului ei.


    Sara, de la înmormântare la meci
Sara, de la înmormântare la meci

Acest lucru n-a împiedicat-o însă pe Sara să revină la timp în Ucraina, cu scopul de a-şi face datoria pentru televiziunea iberică, dar şi pentru a-l susţine îndeaproape pe Iker Casillas.

Pe parcursul Euro 2012, s-a văzut faptul că Sara Carbonero e afectată de probleme familiale, ea comiţând câteva gafe, printre care şi întrebarea pusă lui Iniesta dacă acestuia i-ar fi plăcut să execute un penalty în semifinala cu Portugalia (Iniesta tocmai marcase!).

Lotul Spaniei

Portari: Casillas, Valdes, Reina

Fundaşi: Albiol, Pique, J. Martinez, Juanfran, Ramos, Arbeloa, Alba

Mijlocaşi: Iniesta, Xavi, Fabregas, Mata, Xabi Alonso, Busquets, Cazorla, Silva, Navas

Atacanţi: Pedro, Torres, Negredo, Llorente

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net