Toată lumea se uita după surpriză în Ecuador, unde Argentina lui Messi era la doar un meci distanţă de un rateu galactic. Bomba a venit însă puţin mai sus, în Caraibe.


Statele Unite al Americii ocupau înaintea ultimei etape din preliminariile pentru Mondialul din Rusia locul 3, care ducea direct la turneul final. Pentru a şi-l menţine era suficient un egal în deplasarea din Trinidad Tobago, ultima clasată în zona CONCACAF şi care nu acumulase decât trei puncte în cele nouă meciuri jucate. Yankeii au luat însă la mişto partida de la San Fernando şi la pauză tabela arăta un halucinant 2-0 pentru caraibieni. Degeaba a marcat Pulisic după reluare, golul izbăvirii n-a venit şi dintr-o dată mândrii americani au ajuns la mâna altora! Iar aceştia nu i-au salvat!

h_53823631.jpg

Costaricanii sunt în şoc. Echipa lor naţională merge în premieră la un Campionat Mondial
FOTO: Getty Images

Când au văzut prostia pe care sunt pe cale s-o facă SUA, Mexic şi Costa Rica, duşmance istorice ale “imperialiştilor” din nord, şi care conduceau cu 1-0 la pauză în Honduras, respectiv Panama, deşi erau deja calificate, s-au gândit să le-o coacă rău! Asftel, ambele  au lăsat-o mai moale în repriza secundă şi au pierdut cu 2-1, mexicanii răzbunându-se pe “Zidul lui Trump”, iar costaricanii pe Războiul Civil din 1948, unde din cauza americanilor au murit peste 2.000 de oameni. Astfel, Panama a prins locul 3 şi merge la primul ei Mondial din istorie, Honduras va juca barajul intercontinental, cu Australia, iar SUA rămân acasă după şapte campionate mondiale consecutive la care au fost prezente. Ultima dată când nord-americanii au ratat turneul final a fost Mexico 1986, când din Zona CONCACAF s-a calificat doar Canada.

foto_afp_2.jpg

Hondurienii sărbătoresc şi ei deşi mai au în faţă un baraj cu Australia pentru a merge la Mondial
Foto: EPA
 
 
Loading...