„Ţucu-gol” deschide balul! Ţucudean s-a specializat să marcheze primul

Ultima actualizare:

    George Ţucudean
George Ţucudean

George Ţucudean a dat 17 goluri în acest sezon, 12 dintre acestea fiind reuşite care au deblocat tabelele de marcaj.

Înscriind în secunda 20 a întâlnirii cu Sepsi de la Cluj-Napoca, atacantul CFR-ului a deschis drumul campioanei spre primele trei puncte din acest play-off. Ţucudean s-a specializat în astfel de goluri „inaugurale”.

Cu execuţia superbă de vineri seară, Ţucudean şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului golgheterilor, ajungând la cifra 17. Vârful de 27 de ani mai are însă o calitate la care e lider detaşat în această ediţie de campionat. Mai exact, „Ţucu-gol” face ce face şi îşi trece mai mereu primul numele pe lista marcatorilor. Mai mult de jumătate (12 din 17) dintre golurile lui Ţucudean au consemnat deschideri de scor în partidele respective. E un amănunt destul de important în economia generală a unui sezon, echipele care înscriu primele având şanse mai mari să termine meciul victorioase. În cazul lui Ţucudean, atunci când el a marcat primul, CFR Cluj a câştigat în nouă rânduri. Următorii clasaţi în această ierarhie a golurilor care sparg gheaţa sunt bosniacul Koljic de la Craiova şi malianul Tandia de la Sepsi, ambii cu câte şapte goluri „inaugurale”.

Internaţionalul CFR-ului a mai stabilit cu această ocazie o bornă care cu greu va putea fi egalată în viitor. Astfel, George Ţucudean e la al patrulea play-off consecutiv în Liga I în care reuşeşte să marcheze, pentru trei formaţii diferite. În precedentele trei stagiuni, el a înscris în play-off pentru ASA Târgu Mureş (2015-2016), pentru Viitorul (2016-2017) şi tot pentru CFR Cluj (2017-2018). „Mă bucur că am macat şi că a câştigat echipa. E bine când joci primul meci faţă de cei de la FCSB şi Craiova. Şi Viitorul are şanse la titlu dacă vor câştiga cu FCSB”, a declarat Ţucudean, făcând o scurtă analiză a bătăliei pentru întâietate în Liga I.

Meciurile din acest sezon în care Ţucudean a deschis scorul

CFR Cluj – Chiajna       2-1

CFR Cluj – Dinamo       3-1

CFR Cluj – Viitorul       1-2

CFR Cluj – FCSB          1-1

Hermannstadt – CFR Cluj       0-1

Astra – CFR Cluj 1-2

CFR Cluj – Voluntari    5-0

Viitorul – CFR Cluj       0-1

CFR Cluj – Hermannstadt       1-1

Poli Iaşi – CFR Cluj       0-1

CFR Cluj – Sepsi 1-0

CFR Cluj – Sepsi 3-1

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net