Turcia se pregătește pentru reluarea campionatului de fotbal. Și n-a renunțat la ideea de a găzdui finala din acest an a Ligii Campionilor. Aceasta era programată în 30 mai, pe Stadionul Olimpic ”Ataturk” din Istanbul, însă a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. UEFA va decide în 17 și 18 iunie unde se va disputa finala.


Ministru al Sporturior, Mehmet Kasapoglu a declarat, potrivit lequipe.fr, că Turcia este încrezătoare că finala Ligii Campionilor va avea loc aşa cum era prevăzut, la Istanbul. “Nu am nicio îndoială în privinţa faptului că această finală va avea loc în cele mai bune condiţii în Turcia. Suntem convinşi că vom primi veşti bune la 17 iunie”, a afirmat Kasapoglu pentru televiziunea TRT Sport.
În ultimul timp, mai multe publicații din țări europene au vorbit despre inteția Uniunii Europene de Fotbal Asociația (UEFA) de a organiza faza finală a Ligii Campionilor într-un singur oraș, în august. Este vorba despre meciurile din sferturile de finală,  semifinale și finala. S-a invocat faptul că Lisabona e favorită să găzduiască acest inedit Final 8. Și că Moscova și Frankfurt s-au arătat, de asemenea, disponibile. De altfel, la începutul acestei luni, și preşedintele Portugaliei a lăsat să se înţeleagă că ultimele etape ale Ligii Campionilor din acest an ar putea avea loc pe pământ portughez.  
Turcia a înregistrat până acum 173.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi peste 4.700 de decese.
O decizie va fi luată de Comitetul Executiv al UEFA din 17 și 18 iunie.

 
 
Loading...