Turnee Final 8 în Liga Campionilor și în Liga Europei

Ultima actualizare:

    Atletico Madrid a eliminat în optimi deținătoarea trofeului, LiverpoolFoto: Guliver/ GettyImages
Atletico Madrid a eliminat în optimi deținătoarea trofeului, LiverpoolFoto: Guliver/ GettyImages

Tot în cadrul Comitetului Executiv al UEFA s-a decis și modul de desfășurare a restului rămas de jucat în Liga Campionilor, respectiv Liga Europa.

Astfel, pentru a nu pune în pericol sănătatea jucătorilor și a staff-urilor, s-a decis o formulă în premieră: echipele calificate în sferturile de finală vor juca un turneu Final 8, cu meciuri într-o singură manșă, într-o singură localitate sau țară. Dacă în Liga Campionilor meciurile se vor disputa toate la Lisabona în loc de Istanbul, în Liga Europa meciurile se vor juca tot în Germania, cum fusese stabilit inițial. Orașele care vor găzdui meciuri sunt Koln, Dusseldorf, Duisburg şi Gelsenkirchen, cu finala la Koln, la 21 august. Toate se vor disputa fără spectatori.

Turneul Final 8 al Ligii Campionilor va avea loc între 12 şi 23 august. Deocamdată, patru echipe s-au calificat deja pentru sferturi: PSG, Atletico Madrid, Atalanta şi Leipzig. Ultimele patru locuri vor fi ocupate de cluburile care vor ieşi victorioase după manşa a doua a optimilor, programate pe 7 sau 8 august (Juventus-Lyon, Barcelona-Napoli, Bayern-Chelsea şi Manchester City-Real Madrid).

În Liga Europa o decizie urmează a fi luată dacă manşa a doua a optimilor de finală va avea loc pe stadionul echipei gazdă sau în Germania. Optimile care nu au avut manşa I jucată până la întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus - şi anume Inter - Getafe şi Sevilla - Roma - vor fi jucate într-o singură manşă, locul urmând a fi confirmat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net