UEFA e gata să dea Liga Campionilor peste cap

Ultima actualizare:

    Slovenul Aleksandr Ceferin speră să poată înmâna și în acest sezon trofeul Ligii CampionilorFoto: Guliver/ GettyImages
Slovenul Aleksandr Ceferin speră să poată înmâna și în acest sezon trofeul Ligii CampionilorFoto: Guliver/ GettyImages

Pandemia de coronavirus a dat peste cap tot sportul, iar repercursiunile întreruperii competițiilor sunt cu atât mai mari cu cât drepturile de televizare ale meciurilor sunt mai crescute. Cum fotbalul este în top, criza de la nivelul UEFA este una majoră, iar preocuparea șefilor se transformă în disperare.

Marea preocupare a preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, este terminarea celor două competiții europene care asigură cea mai mare parte a bugetului forului european. Întrerupte în jurul optimilor de finală (mai sunt de disputat meciuri din 16-imi), cele două întreceri ar trebui să fie încheiate cel mai târziu în luna august, așa cum a declarat slovenul într-un interviu pentru postul de televiziune german ZDF.

”Iulie-august mi se pare a fi o perioadă favorabilă pentru a încheia competiţiile noastre europene. Pe de altă parte, încheierea acestor competiţii în septembrie şi octombrie ar fi fără îndoială prea târziu", a declarat el. Totodată, Ceferin a recunoscut faptul că sezonul va fi oprit defintiv dacă autorităţile din statele europene nu vor permite reluarea meciurilor. "Această situaţie sanitară este nemaiîntâlnită, este o situaţie specială care trebuie să ne conducă la a fi cât mai flexibili posibil cu referire la datele şi orele meciurilor. Dacă se va calma criza, vom putea începe să jucăm mai devreme. Câte un meci pentru sferturi şi semifinale... E o posibilitate, pe teren neutru. Organizarea unui Final Four sau Final Eight reprezintă acum nici mai mult nici mai puţin decât o opţiune. Totul depinde de cum va evolua situația. În orice caz e mai bine să avem meciuri cu porțile închise și televizate decât deloc, pentru că lumea vrea să vadă fotbal”, a mai spus Ceferin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net