Un «câine» la naţională

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra este actualul antrenor al lui Dinamo şi poate pleca oricând la naţionalăFotografii: Sportpictures.eu
Cosmin Contra este actualul antrenor al lui Dinamo şi poate pleca oricând la naţionalăFotografii: Sportpictures.eu

La echipa naţională se va produce o schimbare notabilă. După o pauză de 24 de ani va fi instalat pe banca tehnică un tehnician cu trecut alb-roşu. Până acum, steliştii au fost cei care au dominat.

Cei din Federaţia Română de Fotbal poartă discuţii cu mai mulţi antrenori, urmând ca într-o săptămână să se  oficializeze în Comitetul Executiv atât despărţirea de Daum, cât şi instalarea succesorului. S-a discutat deja cu Dan Petrescu, variantă care a picat, şi cu Cosmin Contra, actualul om de pe banca dinamovistă fiind dispus să-i preia pe „tricolori” imediat. Pe listă mai sunt Mircea Rednic, aflat la belgienii de la Mouscron, şi Ioan Andone, liber de contract. Ultimii trei au jucat şi au antrenat în „Ştefan cel Mare”, ultimii doi câştigând trofee în alb-roşu din ambele posturi. 


    Mircea Rednic este antrenorul actualei revelaţii a campionatului Belgiei, Mouscron
Mircea Rednic este antrenorul actualei revelaţii a campionatului Belgiei, Mouscron

Oricare dintre aceşti antrenori va deveni noul selecţioner al României, cu misiunea de a conduce ultimele două meciuri din preliminariile CM 2018 şi apoi de a califica naţionala la Euro 2020, va însemna o modificare totală a strategiei FRF. Din 1993, atunci când simbolul „câinilor”, Cornel Dinu, era pe banca „tricoloră”, nici un alt reprezentant al alb-roşilor nu a mai fost selecţioner. Majoritatea au fost stelişti, Iordănescu şi Piţurcă având chiar mai multe mandate, iar printre ei s-a „infiltrat” un singur rapidist, Răzvan Lucescu. „E timpul să apară şi un dinamovist la echipa naţională, să vedem ce poate să facă. Nu vorbesc despre mine, mai sunt şi alţii. Orice antrenor român şi-ar dori să pregătească prima reprezentativă”, spunea Rednic acum un an, iar în scurt timp visul i s-ar putea împlini. Altfel, în cazul în care s-ar decide ca tot un străin să fie pe banca României, favorit e Zenga, cel care a fost la un pas să semneze înaintea lui Daum şi care totodată cunoaşte fotbalul românesc.


    Ioan Andone este în prezent cel mai uşor de convins, fiind fără contract
Ioan Andone este în prezent cel mai uşor de convins, fiind fără contract

Neamţul s-a întâlnit cu cei din FRF şi a stabilit detaliile despărţirii. El mai avea contract până în decembrie şi-şi va primi suma cuvenită până la finalul înţelegerii, 90.000 de euro salariul pe două luni, plus unele bonusuri, adică va lua peste 100.000 de euro. Oricum, până când se va stabili noul selecţioner, federalii au luat în calcul pentru meciurile cu Kazahstan şi Danemarca inclusiv varianta unui interimar, actualul secund Ionuţ Badea părând alesul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net