Un joc video a dus la catastrofă

Ultima actualizare:

    Altarul improvizat la stadionul echipei braziliene e plin de flori şi lumânăriFoto: Guliver/ GettyImages
Altarul improvizat la stadionul echipei braziliene e plin de flori şi lumânăriFoto: Guliver/ GettyImages

Pe măsură ce zilele trec, ies la iveală amănunte incredibile despre accidentul de avion în care şi-a găsit sfârşitul aproape toată echipa braziliană de fotbal Chapecoense.

Pentru a ajunge la Medellin, locul unde urma să dispute finala Copa Sudamericana, formaţia braziliană a fost nevoită să schimbe avionul la Santa Cruz, în Bolivia. Conform declaraţiei fundaşului Demerson Costa, care, accidentat fiind, a fost lăsat acasă, în Bolivia unul dintre jucători le-a cerut oficialilor să îi scoată din bagajul de cală jocul video pe care îl uitase acolo în timpul îmbarcării de la Sao Paulo. Costa a aflat acest lucru de la directorul clubului, Chinho Di Domenico, aflat în aeronavă. Acesta făcea glume pe această temă în grupul de Watsapp al jucătorilor. 

Cele 30 de minute pierdute pentru răscolirea bagajelor au fost fatale, pentru că din cauza întârzierii, aeronava nu a mai putut realimenta la Cobija, aşa cum era prevăzut. Aflat la jumătatea distanţei, aeroportul nu mai permite aterizări după miezul nopţii. În aceste condiţii, pilotul a decis să zboare direct la Medellin, teoretic combustibilul urmând să-i ajungă la limită. Negăsirea în timp util a unei piste de aterizare la Medellin dus la terminarea combustibilului şi la prăbuşirea aeronavei!

Se întorc din «morţi» s-o salveze pe Chapecoense


    Fotografii: Guliver/ GettyImages
Fotografii: Guliver/ GettyImages

Se va mai vorbi mult timp de-acum înainte despre tragedia aviatică din Columbia care a ucis 71 de oameni, inclusiv o întreagă echipă de fotbal. Pe lângă gesturile de solidaritate venite din întreaga lume, clubul Chapecoense s-ar putea alege cu două „transferuri” de răsunet. Astfel, atacantul brazilian Ronaldinho (36 de ani) a lăsat de înţeles că vrea să se legitimeze gratis la gruparea sud-americană. Chiar dacă e prea devreme să vorbim despre contacte oficiale în acest sens, agenţii „Dinţosului” s-au arătat deschişi la discuţii. Pentru Ronaldinho, singura problemă ar fi că n-a mai jucat de mult timp, mai exact de peste un an. Demersul fostului jucător de geniu al Barcelonei nu e singular, argentinianul Juan Roman Riquelme (38 de ani, retras din 2014) intenţionând şi el să-şi dea jos ghetele din cui şi să le pună în slujba echipei Chapecoense.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net