Un nou scandal la meciul CFR Cluj - Dinamo

Ultima actualizare:

    CFR Cluj – Dinamo mâine, ora 20:30, Digi Sport
CFR Cluj – Dinamo mâine, ora 20:30, Digi Sport

Întânirile dintre CFR şi Dinamo, în special cele de la Cluj, produc evenimente nefericite pentru "câini". În ultimii patru ani, în astfel de meciuri, roş-albii au suferit accidentări grave, a avut loc o grevă în cantonament, au existat acuzaţii de blat, iar suporterii au fost ţinuţi la porţile arenei din Gruia.

Până în sezonul trecut, dinamoviştii nu câştigaseră niciodată la Cluj, indiferent că a fost vorba de un meci în campionat sau o dispută în Cupa României. Bilanţul dezastruos a fost îndreptat recent prin victoria din Supercupă, însă elevii lui Dorinel Munteanu vor să învingă şi mâine, Cupa asigurând un traseu facil către competiţiile europene.

"Cupa este singurul trofeu care ne-a mai rămas pentru că în campionat suntem jos în clasament. Partida de la Cluj este una foarte importantă şi trebuie neapărat să câştigăm", a explicat Luchin. Însă, gazdele au luat măsuri pentru a împiedica fanii adverşi să-şi susţină echipa.

Pe site-ul oficial se arată că biletele pentru "câini" vor fi distribuite doar membrilor din galeria dinamovistă, iar accesul pe stadion se va face doar cu buletinul. Oricum, de fiecare dată când a venit Dinamo la Cluj, măsurile au fost excesive şi mulţi dintre susţinătorii celor din "Ştefan cel Mare" au fost descălţaţi şi trecuţi prin mai multe filtre de control. Acum, se repetă povestea din 2010.

În urmă cu doi ani, CFR-iştii nu i-au lăsat pe fanii dinamovişti care nu erau din Bucureşti să intre la meci, iar cei de la Fan Clubul din Oradea, ţinuţi la porţi, au dat clubul în judecată şi chiar au câştigat procesul de discriminare.

Alte incidente legate de CFR - Dinamo

În octombrie 2008, Florin Bratu s-a accidentat grav şi a stat departe de gazon timp de un an. Era titular în aceea perioadă, dar după incident nu a mai revenit niciodată la forma de vârf. CFR s-a impus cu 1-0.

În martie 2010, Dragoş Grigore, pe vremea aceea marea speranţă a roş-albilor, s-a accidentat grav, tot pe terenul din Gruia, şi a fost nevoit să stea pe tuşă opt luni. CFR - Dinamo s-a încheiat 2-2.

Tot în partida în care s-a rupt Grigore, Dolha a făcut o gafă de proporţii, ardelenii au adus scorul la 2-2, rezultat ce a scos "câinii" din lupta pentru laurii de campioni.

 În aprilie 2010, s-a produs unul dintre cele mai grave incidente din Liga I. Cele două s-au întâlnit în Cupă, la Cluj, iar N'Doye i-a luat pe Diabate şi Dkakaridja Kone şi au fugit din hotel pentru a petrece. Bratu a aflat şi a protestat la adresa senegalezului, dar şefii au decis să-l trimită la echipa a doua. În semn de solidaritate cu "Bratone", Zicu, Boştină, Mărgăritescu, Alexe şi Adrian Cristea au intrat în grevă şi au plecat din cantonament. CFR a învins cu 2-1.

În mai 2012, Bonetti şi-a acuzat jucătorii de blat. Înaintea partidei, la antrenamente, a rotit tot lotul, apoi când a anunţat primul "11" l-a eliminat pe Bălgrădean, motivul fiind că portarul e apropiat de Andone, antrenorul de atunci al CFR-ului. La pauză şi-a acuzat elevii de blat şi din acel moment a pierdut vestiarul, iar rezultatele au fost tot mai slabe. CFR a câştigat cu 1-0.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net