Un scenariu apocaliptic: ASA Târgu Mureş retrogradată!

Ultima actualizare:

    N'Doye şi compania n-au avut prea multe şanse în faţa locului 5 anul trecut în Ligue 1foto: Click
N'Doye şi compania n-au avut prea multe şanse în faţa locului 5 anul trecut în Ligue 1foto: Click

ASA Târgu Mureş retrogradată? Este tot ce mai lipsea campionatului de fotbal din România, lovit de numeroase cazuri de echipe aflate în insolvenţă. Mai nou, ocupanta locului secund, ASA Târgu Mureş, poate fi afectată serios de condamnarea la închisoare a lui Vasile Avram în dosarul “Mită în elicopter”.

ASA Târgu Mureş retrogradată: scandalul a pornit în 2011

ASA Târgu Mureş retrogradată e varianta ideală pentru Steaua în cursa pentru câştigarea titlului de campioană în Liga I. Aflaţi la două puncte distanţă de stelişti, mureşenii pot plăti pentru faptul că un fost apropiat al clubului în 2011, Sorin Terbea (decedat ulterior) i-a dat o mită de 19.000 de euro lui Vasile Avram, pe atunci preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, pentru delegarea unor brigăzi favorabile la meciurile celor de la ASA.

ASA Târgu Mureş retrogradată: precedentul FC Argeş

Pentru fapta de corupţie prezentată mai sus, Vasile Avram a fost condamnat de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare, pedeapsă care se poate răsfrânge şi asupra actualei echipe de fotbal din Târgu Mureş. În acest sens, există deja un precedent, în 2009, atunci când FC Argeş a fost retrogradată după o condamnare primită de finanţatorul Cornel Penescu. ASA Târgu Mureş retrogradată: salvarea formaţiei mureşene poate fi faptul că Sorin Terbea nu avea nici o postură oficială în cadrul clubului.

ASA Târgu Mureş retrogradată: se poate sesiza şi UEFA

Dacă această situaţie complicată pentru ASA va fi trecută cu vederea de cei de la Federaţie, nu acelaşi lucru se va întâmpla pe plan european. Cum echipa din Târgu Mureş e ca şi calificată în cupele europene, UEFA se poate sesiza pe baza unui articol din statutul său. “O echipă nu trebuie să fi fost implicată direct sau indirect în activităţi de aranjare sau de influenţare a unui meci”, spun regulamentele celor de la UEFA. ASA Târgu Mureş retrogradată: UEFA nu va putea însă să decidă eliminarea mureşenilor din prima ligă, urmând s-o scoată pe ASA doar din competiţiile continentale în care s-a calificat. O pedeapsă similară de la UEFA a primit şi Steaua în cazul “Valiza”. Campioana României a primit însă o sancţiune cu suspendare pe o perioadă de cinci ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net