Un sfert din naţională, crescută de Hagi

Ultima actualizare:

    Manea este titular în naționala României de aproape doi aniFoto: Sportpictures.eu
Manea este titular în naționala României de aproape doi aniFoto: Sportpictures.eu

Naţionala mare a României tinde să devină naţionala lui Gică Hagi, cel care a pus bazele şcolii de fotbal de la Ovidiu. „Regele” se mândreşte acum cu un număr record de internaţionali crescuţi în propria curte, în frunte cu fiul său Ianis.

Încep să se vadă din ce în ce mai mult roadele Academiei „Gheorghe Hagi”, ambiţiosul proiect lansat în 2009. După aproape un deceniu, fostul mare fotbalist român se poate lăuda cu o performanţă demnă de pus în ramă. Mai exact, pentru „dubla” cu Lituania şi Muntenegru din Liga Naţiunilor, selecţionerul Cosmin Contra a chemat 25 de fotbalişti, dintre care un sfert (Benzar, Manea, Marin, Băluţă, Cicâldău şi Hagi junior) au început să înveţe fotbal la Academia lui Hagi.

La 26 de ani, Romario Benzar e cel mai experimentat dintre aceştia, fundaşul dreapta fiind unul dintre primele produse de export ale Viitorului, echipă pentru care a evolut timp de şapte ani, începând cu 2010. Din punct de vedere al vârstei şi al experienţei, următorul e Răzvan Marin, care la 22 de ani a ajuns deja internaţionalul român cu cea mai mare cotă, şapte milioane de euro. Multe milioane de euro s-au învârtit şi în jurul lui Cristi Manea, protagonistul unui transfer controversat în 2014, pe axa Viitorul – Apollon Limassol, cu zvonuri neconfirmate privind implicarea lui Chelsea. Dacă Benzar, Marin şi Manea sunt senatori de drept în ultimii doi-trei ani la naţională, ceilalţi trei se află abia în faza de început.

Astfel, Alex Cicâldău a debutat sub tricolor în primăvară, la amicalul cu Israel, în timp ce Tudor Băluţă e un nume lansat recent în circuitul naţionalei, titular în dificilul meci cu Serbia de la Bucureşti. În sfârşit, dar nu în ultimul rând, convocarea în premieră a lui Ianis Hagi i-a adus în mod sigur cea mai mare bucurie lui Gică Hagi. În calitate de patron, antrenor şi tată, „Regele” şi-a îndeplinit marele vis de a-şi vedea fiul în echipamentul naţionalei mari, deocamdată doar la antrenamentele conduse de Cosmin Contra. 

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Numărul fotbaliştilor de naţională crescuţi la Academia lui Hagi putea fi şi mai mare. Astfel, faţă de precedenta acţiune, Cosmin Contra i-a „sărit” pe Florin Tănase şi Denis Drăguş, în timp ce fundaşul Mihai Bălaşa e în refacere după o accidentare. FCSB-iştii Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu sunt alţi jucători care pot face în orice moment saltul spre prima reprezentativă a României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net