Un teoretician german va antrena pe Manchester United până în vara viitoare

Ultima actualizare:

    Ralf Rangnick trebuie să readucă pe Manchester United pe podiumul ierarhiei din AngliaFoto: EPA-EFE
Ralf Rangnick trebuie să readucă pe Manchester United pe podiumul ierarhiei din AngliaFoto: EPA-EFE

Rămas vacant după demiterea norvegianului Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie, după eșecul (1-4) cu Watford, postul de antrenor principal la Manchester United va fi ocupat de Ralf Rangnick (63 de ani). Tehnicianul german a fost numit interimar și a preluat funcţia de la Michael Carrick, cel care a pregătit echipa în ultima săptămână.

Rangnick a părăsit rolul de responsabil pentru sport şi dezvoltare la clubul rus Lokomotiv Moscova pentru a prelua poziția de la gruparea engleză. "Sunt încântat să mă alătur clubului Manchester United şi să mă concentrez să fac din acest sezon unul de succes”, a spus germanul, care, la finalul acestui an competițional, va mai rămâne pe ”Old Trafford” încă doi ani, într-un rol de consultant. "Echipa este plină de talent şi are un echilibru excelent între tinereţe şi experienţă. Toate eforturile mele pentru următoarele şase luni vor consta în a-i ajuta pe aceşti jucători să-şi atingă potenţialul, atât individual, cât şi, cel mai important, ca echipă. Dincolo de aceasta, aştept cu nerăbdare să susţin obiectivele pe termen lung ale clubului, în calitate de consultant", a adăugat Rangnick.Aflată pe locul 8 în Premier League, cu 18 puncte în 13 jocuri, Manchester United ar putea disputa primul meci sub conducerea noului antrenor împotriva formaţiei Arsenal, în 2 decembrie. Aceasta se va întâmpla doar dacă va primi la timp permisul de muncă. În caz contrar, Carrick va fi antrenorul de pe bancă.Director de fotbal al clubului Manchester United, John Murtough l-a descris astfel pe noul antrenor al diavolilor: "Ralf este unul dintre cei mai respectaţi antrenori şi inovatori din fotbalul european. El a fost candidatul nostru numărul unu pentru funcţia de manager interimar, pe baza abilităţilor sale nepreţuite tehnice şi de leadership, pe care le va aduce după aproape patru decenii de experienţă în management şi antrenorat. Toată lumea de la club aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu el în acest an competițional şi apoi pentru încă doi ani, când va avea rolul de consilier".

Ralf Rangnick a dus-o pe Schalke în semifinalele Ligii Campionilor 2011

Născut în 29 iunie 1958, la Backnang, Ralf Rangnick a avut o carieră de fotbalist amator. Ca mijlocaș, el a evoluat între 1976 și 1988 la echipe mai puțin galonate precum VfB Stuttgart II, Sounthwick FC, VfR Heilbronn, SSV Ulm, TSG Backnang și TSV Lippoldsweiler. El şi-a construit o reputaţie impresionantă de antrenor în Germania, fiind elogiat atât de tehnicianul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, cât şi de managerul formaţiei Chelsea, Thomas Tuchel. După ce a debutat la SSV Reutlingen, în 1995, a promovat cu echipa Ulm în Bundesliga, înainte de pregăti formaţiile Stuttgart (1999-2001), Hanovra 96 (1999-2001), Schalke 04 (2004/2005 și 2011), Hoffenheim 2006-2010) şi RB Leipzig (2015/2016 și 2018/2019). Rangnick a câştigat Cupa Germaniei cu Schalke, în 2011, şi a dus-o pe RB Leipzig în finala acestei competiții, în 2019. Pe lista trofeelor cucerite de acesta se mai află Cupa Intertoto 2000 cu VfB Stuttgart, Cupa Ligii 2006 și Supercupa Germaniei 2011 cu Schalke 04. În ediția 2010/2011, s-a calificat cu Schalke 04 în semifinalele Ligii Campionilor, unde a pierdut (1-6 la general) ”dubla” cu Manchester United, grupare care a fost apoi învinsă apoi de Barcelona în finala de pe Wembley.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net