Unii la pregătire, alţii direct la Euro. Rădoi anunţă decizii dure

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Mulţi dintre fotbaliştii folosiţi de Rădoi în amicalele din Spania nu se vor regăsi în lotul de 23 al naţionalei de tineret pentru Europeanul din vară.

Selecţionerul reprezentativei de tineret, Mirel Rădoi, a recunoscut că va fi pus să ia decizii dureroase în privinţa celor care aspiră să joace pentru România la Euro 2019, turneu final programat în Italia şi San Marino peste trei luni.

Tinerii tricolori au încheiat stagiul de pregătire de pe tărâm iberic cu un eşec (0-1 cu Spania U21) şi o victorie (1-0 cu Danemarca U20), acestea fiind ultimele meciuri în care Rădoi a avut prilejul să facă reglajele necesare în vederea competiţiei majore care bate la uşă. Fără nouă jucători eligibili (Manea, Nedelcearu, Marin, Băluţă, Cicâldău, Man, Hagi, Ivan şi Puşcaş) lăsaţi la naţionala mare, selecţionerul a folosit în Spania garnituri de rezervă, astfel că nu poate fi pe deplin satisfăcut. „Sunt mulţumit din punct de vedere al strategiei pentru viitor. Am acoperit aspetele tactice gândite pentru ambele meciuri şi am folosit mulţi jucători pe care mă voi baza în campania următoare”, a declarat Rădoi. Practic, atunci când va trebui să aleagă lotul pentru European, tehnicianul de 38 de ani va tăia în carne vie şi va lăsa acasă mulţi dintre cei care au evoluat zilele trecute pentru România Under 21. „Vor fi decizii destul de dure, dar mă bucur că sunt în această ipostază”, a mărturisit Rădoi. Pentru că turneul final (16-30 iunie) nu se suprapune cu meciurile naţionalei mari cu Norvegia şi Malta (7 şi 10 iunie), staff-ul de la U21 speră să aibă la dispoziţie cât mai mulţi dinre cei nouă „seniori” prezentaţi mai sus.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net