Universitatea Craiova, direct în Top 5 rușini ale fotbalului românesc. Cine ocupă primele locuri

Ultima actualizare:

    Craiova s-a făcut de râs la Tbilisi, cu LokomotivFOTO: Facebook/ Lokomotiv Tbilisi
Craiova s-a făcut de râs la Tbilisi, cu LokomotivFOTO: Facebook/ Lokomotiv Tbilisi

România a rămas cu doar trei reprezentante în Liga Europa (punând-o la socoteală și pe CFR Cluj, retrogradată din Liga Campionilor), după doar primul tur preliminar al Ligii Europa. Universitatea Craiova a fost marea deziluzie, eșecul suferit în Georgia, 1-2 cu Lokomotiv Tbilisi, intrând direct în Top 5 al celor mai mari umilințe suferite de echipele noastre de-a lungul timpului.

Click! a trecut în revistă cele mai rușinoase eșecuri suferite de formațiile românești de club de la înființarea cupelor europene. Câteva s-au detașat în mod categoric, iar înfrângerea de joi seară a Universității Craiova ocupă un loc de cinste. Revenind la topul rușinii, Dinamo este lider autoritar. ”Câinii” ocupă primele două locuri prin antologicele duble manșe pierdute cu islandezii de la Knattspyrnufelag (scoruri 0-2 și 1-2) și cu albanezii de la 17 Nentori Tirana (0-1 și 1-2). Ambele au venit în momente în care fotbalul din țările respective nu avea nici un rezultat, nici o calificare. Meciul cu islandezii a avut loc în ediția ‘97/ ‘98 a Cupei UEFA, o perioadă în care islandezii nici nu îndrăzneau să se gândească la calificări la Europene sau Mondiale, ca acum, iar cel cu albanezii în ‘86/ ‘87, când fotbalul din acea țară era la ani lumină de cel din România. Lucrurile s-au schimbat dramatic pentru noi în ultima perioadă, ”tricolorii” fiind chiar învinși de albanezi la Europeanul din 2016, dar acum 34 de ani, așa stăteau lucrurile.

Pe locul al treilea în acest top inedit găsim rușinea pățită acum două sezoane de CFR Cluj, care a fost eliminată din Liga Europa, prin două înfrângeri (0-2 și 2-3) de luxemburghezii de la Dudelange!

Pe poziția a patra a intrat direct actuala Universitatea Craiova, cu eșecul rușinos de la Tbilisi, scor 1-2, în fața unei echipe, Lokomotiv, care nu trecuse niciodată de primul tur preliminar al vreunei competiții. Dincolo de scor, sub orice critică a fost și prestația jucătorilor, care au fost sub nivelul unei formații care probabil că ar rezista cu greu în Liga 1.

În fine, locul 5 e ocupat tot de Craiova, dar cu un eșec dureros din ediția ‘91/ ‘92 a Cupei Campionilor Europeni. Învingători în tur cu 2-0, oltenii au fost învinși cu 3-0 de Apollon Limassol, reprezentanta unui fotbal, cel cipriot, care atunci a obținut primul rezultat important din cupele europene.

Topul dezastrelor fotbalului românesc

Loc  Meci       Scor Ediție      Competiție   

1. Dinamo -  Knattspyrnufelag (Islanda) 0-2 și 1-2       1997/ 1998        Cupa UEFA

2. Dinamo – 17 Nentori Tirana (Albania)        0-1 și 1-2       1986/ 1987       Cupa Cupelor

3. CFR Cluj – Dudelange (Luxemburg)     0-2 și 2-3       2018/ 2019        Liga Europa

4. Univ. Craiova – Lokomotiv Tbilisi (Georgia)       1-2  2020/ 2021        Liga Europa

5. Univ. Craiova – Apollon Limassol (Cipru)    2-0 și 0-3       1991/ 1992       Cupa Campionilor Europeni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net