Universitatea Craiova este la 180 de minute de titlu

Ultima actualizare:

    Bucuria jucătorilor de la Universitatea Craiova după victoria de la BotoșaniFOTO: Sportpictures.eu
Bucuria jucătorilor de la Universitatea Craiova după victoria de la BotoșaniFOTO: Sportpictures.eu

A fost nevoie de venirea pe banca tehnică a Universității Craiova a lui Cristiano Bergodi pentru ca deplasarea oltenilor la Botoșani să se transforme din coșmar în petrecere. Oltenii au învins pentru prima dată în istorie în orașul moldovean, succesul cu 2-0 aducându-i cu încă un pas mai aproape de titlul de campioni.

Cu o tactică italiană și un sprit de luptă oltenesc, Craiova a reușit să treacă un examen important și să se impună acolo unde nu o mai făcuse vreodată. Este adevărat, Chindriș le-a dat „un picior de ajutor” oaspeților, prin provocarea a două penalty-uri, după faulturile la Mihăilă, respectiv Gustavo, dar asta nu scade cu nimic meritele Craiovei, care s-a apropiat la 180 de minute de un titlu așteptat de 30 de ani. Cicâldău (min. 72) și Gustavo (min. 90+5) au transformat loviturile de la 11 metri care au dat startul fiestei nu doar pe stadionul din Botoșani, ci și la Craiova, acolo unde zeci de fani i-au așteptat pe jucători cu torțe lângă arena ”Ion Oblemenco”.

Revenind la meciul de la Botoșani, antrenorul oltenilor, Cristiano Bergodi, a fost mulțumit de evoluția elevilor săi. ”Un meci bun, reuşit. În prima repriză eram un pic neliniştiţi, un joc crispat un pic, dar am avut două ocazii. A doua repriză am juccat bine şi am avut şi o ocazie mare de a marca. Suntem mulţumiţi. Îmi felicit jucătorii. Sunt mulţumit de ce arată echipa, se apără bine, se repliază. Suntem mulţumiţi de ce am făcut într-o lună şi jumătate cu băieţii. Dar repet, meritul este al lor”, a declarat tehnicianul italian.

Chiar dacă titlul este mai aproape ca oricând în ultimele decenii de Craiova, acum urmează greul pentru echipa din Bănie. În acest moment, oltenii au un avans de patru puncte în fața CFR-ului, dar clujenii au un meci mai puțin disputat, cel cu FCSB, amânat din cauza infectării cu coronavirus a lui Păun. În continuare, Craiova mai are de jucat în deplasare la Astra, etapa viitoare, iar în ultima rundă va primi chiar replica celor de la Cluj, pe propriul teren. În ceea ce-i privește pe ardeleni, aceștia mai au de jucat, în afara restanței cu bucureștenii, acasă cu FC Botoșani și în deplasare cu oltenii. Chiar dacă programul pare să o avantajeze pe Știința, orice pas greșit va transforma extazul în agonie. De acest lucru este conștient și cel mai bine cotat jucător al oltenilor, Alexandru Cicâldău, care a încercat după meci să-și țină coechipieri conectați la tensiunea finalului de campionat: ”Mai avem două meciuri foarte grele, trebuie să ne bucurăm de această victorie şi să ne gândim la următorul meci.  Eu zic să nu vorbim încă pentru că mai avem două meciuri foarte grele, aţi văzut şi cel de azi ce greu am reuşit să luăm cele trei puncte. Toţi jucătorii de la noi sunt foarte responsabili, am limitat ieşitul în oraş, nu ieşim deloc, mai avem două săptămâni şi sperăm să plecăm în vacanţă fericiţi”, a declarat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net