Universitatea, din nou în teren!

Ultima actualizare:

    Oltenii ar vrea  direct în Liga I
Oltenii ar vrea direct în Liga I

Instanţa a decis că FRF a exclus în mod abuziv Universitatea Craiova din Liga a doua. Mititelu nu va înscrie însă echipa în eşalonul secund: vrea despăgubiri pentru jucătorii pe care i-a pierdut şi un loc în Liga I.

FC Universitatea Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a FRF de dezafiliere a clubului, dând în judecată în acest dosar FRF şi Comitetul Executiv şi cerând anularea actului administrativ emis în 2011. Ieri, sub ochii noului primar, Olguţa Vasilescu, prima instanţă le-a dat dreptate oltenilor, fapt care a readus speranţele în „Bănie".

„Instanţa dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, în ceea ce priveşte excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea până la soluţionarea definitivă a efectelor acestei decizii. Decizia este definitivă şi executorie, dar FRF poate face recurs în termen de maximum cinci zile", a anunţat judecătoarea Diana Bulancea. Acest lucru înseamnă că, şi dacă FRF face recurs, Universitatea se poate înscrie în noul sezon al Ligii a II-a.

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, nu se grăbeşte să înscrie echipa în Liga a doua: „Noi vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost abuzivă şi premeditată de Sandu, Dragomir şi Piţurcă. Nu ne înscriem în campionat până când nu ne întoarcem la clubul care eram înainte. Am pierdut 40 de jucători, n-avem cu cine să jucăm. Dacă jucătorii nu îmi sunt înapoiaţi, să îmi dea contravaloarea lor plus o despăgubire pentru anul pierdut. Mai mult, trebuie să fiu primit în Liga I. Am indicii, am tot ce îmi trebuie să vă arăt ca să demonstrez că am fost băgat cu japca în Liga a II-a. Din prima etapă a returului am fost sabotaţi. Erau câte cel puţin 3-4 persoane care aveau grijă de acest lucru. Ceea ce a fost azi, a fost cel mai uşor pentru FRF. Vor urma lucruri mai urâte", a anunţat Mititelu.

Lotul plecat de la Universitatea

Silviu Lung jr, Dumitru Hotoboc, Ovidiu Dănănae, Alin Buleică, Mădălin Ciucă, Ştefan Bărboianu, Valerică Găman, Costinel Gugu, Andrei Prepeliţă, Dorel Stoica, Alexandru Ologu, Constantin Gîngoiveanu, Mihai Dina, Danijel Subotici, Florin Costea, Vlad Bujor, Ovidiu Stoianof, Mihai Roman II

Dragomir: «Frecţie la un picior de lemn!»

Aparent, această decizie ar trebuie să producă efecte imediate şi să însemne practic revenirea Universităţii măcar în Liga a II-a, acolo unde oricum retrogradase fotbalistic înainte să fie dezafiliată.

„Craiova a retrogradat pe linie sportivă în liga secundă. Doamna primar Vasilescu trebuia să mă întrebe pe mine, ea nu cunoaşte speţa. Această decizie e o frecţie la un picior de lemn, având în vedere problemele financiare ale Universităţii", a spus şeful LPF, Dumitru Dragomir.

„N-are nici o legătură una cu cealaltă. Erau datorii către jucători, dar ei nu fuseseră declaraţi liberi până la dezafiliere. Acum, ei trebuie să se întoarcă la Craiova sau clubul să fie despăgubit", a afirmat Vlad Roşca, vicepreşedintele Universităţii.

SCURT ISTORIC AL CAZULUI

FRF anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club „U" Craiova a contestat la Curtea de Apel decizia de anul trecut a Federaţiei.

În 14 mai 2012, clubul condus de Adrian Mititelu a fost exclus din Federaţia Română de Fotbal, Adunarea Generală a FRF validând decizia Comitetului Executiv de anul trecut.

Tot atunci, Adunarea Generală a FRF a aprobat ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, pentru echipa ce ar fi urmat să fie înfiinţată de către fostele glorii Sorin Cîrţu şi Rodion Cămătaru.

Sandu: «Nu negociem nimic»

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că federaţia va pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel Bucureşti şi a adăugat că va ataca decizia cu recurs.

„Voi respecta decizia, dar spun că este un abuz, pe care îl vom ataca în recurs. Vom pune în aplicare decizia instanţelor. A fost exclusă din Liga a II-a. I se dă locul Craiovei în Liga a II-a, punct! Nu vom negocia nimic", a spus Sandu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net