UPDATE Cristoph Daum a sosit azi la Bucureşti! FRF vrea să pună selecţioner un drogat!

Ultima actualizare:

    FRF vrea un selecţioner incontestabil, dar din lipsă de soluţii şi din tentativa de a da o lovitură de imagine e pe cale să pună unul foarte controversatFoto: AFP
FRF vrea un selecţioner incontestabil, dar din lipsă de soluţii şi din tentativa de a da o lovitură de imagine e pe cale să pună unul foarte controversatFoto: AFP

Timpul trece rapid, iar Federaţia Română de Fotbal dă din colţ în colţ după un selecţioner care trebuie numit urgent, până pe data de 10 iulie, anunţată deja de preşedintele Răzvan Burleanu. Din câte se pare, naţionala va fi preluată de Cristoph Daum, cel a sosit azi la Bucureşti. Neamţul are însă un trecut tumultos.

UPDATE Tehnicianul german Cristoph Daum a sosit azi la Bucureşti pentru finalizarea negocierilor cu conducerea FRF, privind preluarea funcţiei de selecţioner al naţionalei.

"România este o ţară fanatică din punct de vedere fotbalistic. Seamănă, poate, cu Turcia, aţi văzut ce nebunie este acum în Islanda. Fotbalul este foarte important în multe ţări, este sportul numărul unu în lume, nu ştiu care este locul României în clasamentul mondial, dar cred că este în primele 25 echipe din lume", a spus Christoph Daum la Digi Sport.

După ce şi olandezul Huub Stevens a refuzat oferta dinspre Casa Fotbalului, cel mai vehiculat nume pentru banca tricolorilor a devenit Cristoph Daum, un german controversta, în vârstă de 62 de ani, care are un CV bun, dar care n-a mai antrenat de mul timp. Când au auzit de acest nume, mai mulţi şefi de club din România au sărit ca arşi şi au spus că trebuie să fie o glumă proastă. Florin Prunea, şeful de la CSMS Iaşi, a mers chiar mai departe şi l-a catalogat pe Daum drept un drogat depăşit. "E ruşinos că FRF nu a anunţat selecţionerul. Să îşi ia responsabilitatea şi să numească un antrenor mai repede. Doar că nu au cum să facă asta, pentru că nu se pricep la fotbal. Burleanu nu are nicio treabă cu fenomenul, anturajul lui o să aleagă selecţionerul. E unul care ştie mai bine karate decât fotbal. Este o mişcare de imagine, conducerea FRF doar asta ştie să facă. Nu se face nimic concret, nimic în profunzime. Ce trofee are domnul Daum? Despre ce vorbim, hai să fim serioşi? Lui îi place doar să tragă pe nas. Noi vorbim de certitudini, ce formaţii a antrenat Daum în ultimii ani? El nu a antrenat niciodată o echipă naţională. Peste doi ani vom găsi un candidat pentru a-l învinge pe actualul preşedinte al FRF. E ruşinos ce a făcut Burleanu. Nu doar că nu se pricepe la fotbal şi nu vine din fenomen, dar urăşte "generaţia de aur". Şi-a bătut joc de naţională, i-a ascuns pe jucători la venirea din Franţa. I-a adus la 3 noaptea, să nu dea ochii cu suporterii", a declarat Florin Prunea.

Fostul internaţional român aduce practic în discuţie un episod din anii 2000, când Daum o antrena pe Bayer Leverkusen. Atunci, acesta era la un pas să ajungă seleţcionerul Germaniei, dar Uli Hoeness, managerul lui Bayern Munchen şi adversar al acestuia, l-a distrus dezvăluind că Daum e consumator de cocaină la petrecerile cu prostituate şi că nu poate conduce niciodată naţionala. Deşi iniţial a negat, tehnicianul a fost nevoit să recunoască faptul că a consumat stupefiante după ce testele pe nişte fire de păr au arătat asta. Daum a plătit 10.000 de euro amendă pentru asta şi a fost nevoit să se autoexileze câţiva ani în străinătate, Turcia fiind refugiul său preferat. În Bundesliga a mai revenit abia în 2006, la Koln.

Cine e Christoph Daum!

Data naşterii: 24 octmbrie 1953 (62 de ani)

Locul naşterii: Oelsnitz, Erzgebirge, Germania de EstJuniorat: 1971 Hamborn 07Seniorat:1972–1975 Eintracht Duisburg1975–1979 1. FC KölnEchipe antrenate:1986–1990 1. FC Köln1990–1993 VfB Stuttgart1994–1996 Beşiktaş1996–2000 Bayer Leverkusen2001–2002 Beşiktaş2002–2003 Austria Wien2003–2006 Fenerbahçe2006–2009 1. FC Köln2009–2010 Fenerbahçe2011 Eintracht Frankfurt2011–2012 Club Brugge2013–2014 Bursaspor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net