UPDATE Lovitură de teatru: Chiajna, în locul Rapidului!

Ultima actualizare:

    Antrenorul Rapidului, Marian Rada, aşteaptă cu sufletul la gură confirmarea celor de la TAS
Antrenorul Rapidului, Marian Rada, aşteaptă cu sufletul la gură confirmarea celor de la TAS

Cei de la Concordia Chiajna susţin că TAS a decis ca echipa lor să activeze în Liga I în locul giuleştenilor.

UPDATE 14.15 "Noi la LPF nu am primit nimic şi nici nu avem de ce să primim nimic de la TAS pentru că nu am fost parte la acest proces. Însă noi nu avem nimic nici de la FRF, am văzut doar declaraţia domnului Minea de la Chiajna. În cazul în care se confirmă, atunci inteligenţii de la TAS ar trebui să ne spună şi cum punem în aplicare decizia de înlocuire a Rapidului cu Chiajna", a spus Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.

UPDATE 14. 10 "Am făcut aşa cum crezut de cuviinţă, să joace cea fără licenţă, cu cea retrogradată. Am făcut un kitsch şi TAS ne-a dat peste mână. Trebuie să ne aliniem deciziei.", a declarat Dragomir, la Digi 24.

UPDATE 14.00 Steaua nu mai vinde bilete pentru meciul de mâine.

UPDATE 13.55 Nicolae Cristescu, preşedintele Rapidului, a anunţat că nu ştie nimic despre decizia TAS "Sunt luat pe nepregătite. Eu nu ştiu nimic. Ar fi o mare nedreptate. Având în vedere că toate capetele de acuzare au fost respinse anterior, azi mă aşteptam să se dea doar motivarea. Normal ar fi să se joace cu doar 17 echipe în Liga I dacă vom fi retrogradaţi. Se creează un precedent periculos, pentru că TAS nu are competenţa de a întoarce o decizie a FRF. Vă daţi seama, planurile noastre sunt date peste cap, nu mai putem face achiziţii. Este o mare nedreptate, pentru că criteriul sportiv trebuie să primeze. Noi ne-am câştigat de două ori dreptul de a rămâne în Liga I. Sunt bulversat, ne pregăteam pentru meciul cu Steaua şi acum a venit această veste ca o ghilotină. Deocamdată aşteptăm şi ceva oficial, după care vom face toate demersurile necesare să întoarcem această decizie", a spus Cristescu la Realitatea TV.

Anunţul a venit din partea primaului Chiajnei, Mircea Minea, cel care se ocupă şi de destinele echipei de fotbal.

"Ştiam că aşa se va întâmpla. Lumea zicea că sunt nebun, dar eu mă bazam pe lucruri concrete. În această dimineaţă am fost anunţaţi de avocat şi de cei de la TAS că am câştigat. Rapid nu avea cum să continue în Liga 1, deoarece nu a primit licenţă de funcţionare pentru această categorie.

Rămâne să vedem ce decide federaţia. FRF e obligată să ne repună în drepturi şi să retrogradeze Rapidul", a declarat antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă pentru digisport.ro.

UPDATE 13.50 Primarul Chiajnei şi preşedintele Concordiei, Mircea Minea: "Aşa cum v-am spus, noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum câteva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atât nu ştiu când am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului".

"Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS", a explicat Minea.

Cum s-a ajuns aici?

Rapid a învins, la data de 13 iulie, cu 2-1, după prelungiri, pe Concordia Chiajna, într-un meci de baraj, miza fiind locul în Liga I.

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a anunţat înaintea partidei că echipa sa a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, cauza fiind că giuleştenii nu au drept de joc în prima ligă.

Vom reveni cu amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net