UPDATE Piţurcă rămâne la naţională! "E închisă treaba cu arabii!"

Ultima actualizare:

    Victor PiţurcăFoto: Mediafax
Victor PiţurcăFoto: Mediafax

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că Victor Piţurcă, antrenor ce a negociat un contract cu gruparea saudită Al Ittihad, rămâne selecţionerul echipei naţionale.

Piţurcă a oferit detalii în cadrul conferinţei de presă ce a început la ora 16.00, la Casa Fotbalului.

"V-am spus că şansele mele sunt sub 1% pentru că nu discutasem cu nimeni de la Al Ittihad, urma ca după meciul cu Grecia să vină cineva să discutăm. Marţi am avut o întîlnire de două ore cu arabii. A rămas ca oamenii din conducerea clubului să decidă dacă sunt de acord cu pretenţiile mele, nu s-a întâmplat acest lucru, iar aseară am luat decizia să rămân la naţională", a spus antrenorul.

Apoi, a continuat: "Acum e închisă toată treaba, dar după următoarele două meciuri dacă vine o ofertă de nerefuzat, vom vedea ce se va întîmpla. Cei 700.000 de euro pe care trebuia să-i plătesc Federaţie, îi dădeam eu, nu clubul. Nici Al Ittihad nu o duce prea bine din punct de vedere financiar. Au avut datorii foarte mari. Mi-a spus preşedintele că au cheltuit în ultimul timp 66 de milioane de euro doar pe datorii".

"Nu mi-am dorit neapărat să plec de la Federaţie. În momentul cînd există o situaţie de genul ăsta şi vine o ofertă pe care nu poţi să o refuzi, eşti obligat să dai curs ofertei. Dacă cei de la Al Ittihad ar fi acceptat condiţiile mele, sigur aş fi plecat. Vine un moment cînd trebuie să faci şi acest pas", a anunţat el.

"În contractul meu nu scrie că n-am voie să negociez cu alt club. Scrie că dacă plec trebuie să plătesc. Nu ştiam că am contract pînă în 2016. Eu ştiam că se termină după preliminariile din toamnă, iar în cazul în care ne calificam se termina după turneul final", a comentat Piţi.

"Nu mă simt dorit 100% la Federaţie, după tot ce s-a întâmplat cu contractul meu care a apărut în presă. E şi normal să nu plec ţinând cont că suntem la începutul preliminariilor. A depins rămânerea mea şi de victoria din Grecia", a explicat tehnicianul

"Am avut ofertă de la o echipă naţională din Golf care mi-a oferit trei milioane de dolari, după ce am fost demis la sfârşitul turneului final din Elveţia şi Austria", a mai spus selecţionerul.

Şeicii de la Al Ittihad au discutat zilele acestea cu antrenorul, dar mutarea a picat fiindcă ar fi trebuit ca federaţia să fie despăgubită cu 1.4 milioane de euro.

Contractul său cu echipa naţională e până la data de 30 noiembrie 2016. Preşedintele Burleanu ar fi vrut un milion de euro, în timp ce arabii ofereau doar 400.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net