Urma scapă turma! Calculele luptei pentru titlu dintre CFR şi FCSB

Ultima actualizare:

    Ardelenii au făcut scorul sezonului în Liga 1 şi par de neoprit după acest 5-1 la Botoşani, cea mai clară victorie CFR-ului în deplasare din ultimii cinci aniFoto: Click!
Ardelenii au făcut scorul sezonului în Liga 1 şi par de neoprit după acest 5-1 la Botoşani, cea mai clară victorie CFR-ului în deplasare din ultimii cinci aniFoto: Click!

Despărţite de un singur punct, CFR Cluj şi FCSB se bat pentru supremaţie în ultimele 90 de minute ale stagiunii. Ardelenii stau la mâna lor în meciul de acasă cu Viitorul, în timp ce roş-albaştrii trebuie să învingă Astra şi să aştepte o minune.

35 de etape (26 în sezonul regular şi 9 în play-off) n-au fost de-ajuns pentru a stabili cine merită laurii de campioană. La fel ca anul trecut, titlul se decide în ultima rundă, la capătul meciurilor CFR Cluj – Viitorul şi FCSB – Astra. Punctul avans din clasament permite echipei antrenate de Dan Petrescu să obţină cel puţin acelaşi rezultat pe care îl vor izbuti roş-albaştrii lui Dică pe Arena Naţională. Bineînţeles, victoria cu Viitorul duce titlul la Cluj în proporţie de sută la sută, dar CFR-ul poate ieşi campioană chiar cu o înfrângere diseară. De partea cealaltă, FCSB are doar două variante cu Astra, victoria şi egalul, sperând în acelaşi timp ca Viitorul să câştige la Cluj.

Cele două candidate la titlu pot ajunge la egalitate de puncte într-un singur context (CFR pierde, iar FCSB face egal), caz în care golaverajul superior al bucureştenilor îi va face campioni. Din păcate, jocul de-a v-aţi ascunselea între CFR şi FCSB a omorât spectacolul, ambele combatante demonstrând pe parcursul sezonului mai degrabă ca echipe de pluton, fără consistenţa necesară unei campioane.

Doar locul 1 merge în Liga Campionilor:

Faţă de sezonul trecut, România a pierdut un loc în preliminarille Ligii Campionilor, astfel că doar echipa care va câştiga titlul va fi înscrisă la vară în cea mai tare competiţie continentală. CFR sau FCSB vor avea de parcurs trei tururi preliminare până la faza grupelor, cu menţiunea că doar roş-albaştrii vor fi cap de serie în primele două. În schimb, vicecampioana va intra în preliminariile Ligii Europa, acolo unde miza sportivă şi financiară e infinit mai mică.

Pentru ce joacă Viitorul şi Astra?

Aşa cum se întâmplă în astfel de situaţii, bătălia indirectă dintre CFR şi FCSB e „arbitrată” de adversare. Viitorul lui Gică Hagi şi Astra lui Gigi Mulţescu joacă în primul rând pentru un loc mai bun în clasament şi, implicit, pentru mai mulţi bani din drepturile de televizare. Poziţiile 3, 4 şi 5 sunt disputate de trei echipe, în ecuaţie intrând şi Craiova, care la aceeaşi oră joacă la Iaşi.

În ceea ce priveşte calificarea în Liga Europa, regulile de licenţiere au scos-o pe Astra din cursă, astfel că Viitorul şi Craiova n-ar trebui să aibă emoţii. Totuşi, ardelenii au făcut apel la TAS, astfel că orice e în continuare posibil, inclusiv ca Viitorul sau Craiova să-şi piardă locul de Liga Europa.

Dan Petrescu şi Dică, meciuri de adio:

Indiferent de felul în care se va încheia campionatul, CFR Cluj şi FCSB vor avea alţi antrenori începând din sezonul următor. Pe de-o parte, Dan Petrescu e în negocieri avansate cu o echipă din China şi sunt şanse mari să-şi anunţe plecarea chiar duminică seară. Dincolo, la FCSB, Nicolae Dică are soarta pecetluită de mult timp, cu atât mai mult cu cât evoluţia palidă a echipei sale în ultimele meciuri l-au supărat teribil pe patronul Gigi Becali. Cum contractul lui Dică expiră la finalul sezonului, e greu de crezut că va mai primi o şansă din partea finanţatorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net