Lider autoritar până mai ieri în Liga 2, formația UTA a remizat (1-1), la Arad, cu Petrolul. „Bătrâna Doamnă” mai are doar două puncte avans în fruntea clasamentului.


Lupta pentru promovarea în elita fotbalului românesc se complică. Învinsă (3-4) de Turris Turnu Măgurele, în a doua rundă a Play-Off-ului, UTA n-a izbutit să  câștige nici restanța cu Petrolul din etapa inaugurală.
Astfel s-a ajuns ca patru din cele cinci partide disputate până acum în această fază a competiției să se încheie la egalitate... Iar cea de-a 5-a să fie câștigată de oaspeți. Ceea ce confirmă părerea că disputarea meciurilor fără spectatori,  de când cu pandemia de COVID-19, a anulat avantajul terenului propriu. 
Obligați să fie mai activi după semieșecul înregistrat pe teren propriu, cu Rapid (0-0), Petrolul a deschis scorul în minutul 23, când Gabriel Deac a înscris cu o lovitură de cap dintre fundașii adverși, la centrarea lui Saim Tudor. UTA a revenit mai decisă de la cabine, izbutind egalarea dintr-un penalty dictat după ce Buhăcianu a fost faultat de portarul Raul Avram. Romario Moise a transformat cu siguranță, stabilind și rezultatul final. Unul care a nemulțumit ambele părți. Antrenor al gazdelor, Laszlo Balint a declarat pe site-ul uta.ro: ”Din păcate, este greu să emiți pretenții la promovare în momentul în care primești gol în maniera în care am primit noi. Sunt două meciuri pe care le-am disputat pe propriul teren și am primit asemenea goluri. Cred că a fost prima minge aruncată în teren de cei de la Petrolul și am scos-o din plase... Este foarte greu să emiți pretenții și să joci la nivelul primului eșalon în momentul în care faci aceste greșeli defensive. (...) Noroc că la pauză am reușit să revigorez un pic echipa, am făcut și acele schimbări, am reușit să egalăm repede, am reușit să ne creem și câteva situații, dar, din păcate, nu am avut forța să presăm până la sfârșit să ne asigurăm cele trei puncte. Este un punct care poate conta la final. Vedeți ce situație este în acest play-off. Mai sunt nouă puncte puse în joc. Din păcate, ne-am complicat destul de mult situația pentru că s-a dus naibii avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off”. De partea cealaltă, Costel Enache știe că situația Petrolului e complicată: „Plecăm doar cu un punct, care încă ne mai ține matematic în șanse. Ideea este că trebuie să fim foarte eficienți din clipa asta”.
În etapa a 3-a, de la începutul săptămânii viitoare, arădenii se deplasează la Mioveni, în timp ce FC Petrolul va juca la Turnu Măgurele.

UTA – Petrolul 1-1
Au marcat:
R. Moise (min. 49, din penalty), respectiv G. Deac (min. 23)
UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu (Oroian, 46), R. Moise, Isac, Ursu (Ciucur, 66) – Cip. Rus-cpt. (Al. Ioniţă, 46), Buhăcianu. 
Antrenor: Laszlo Balint
Petrolul: R. Avram – Sîrghi (D. Enache, 82), Răuță, Manolache, Ţicu – Pierce – G. Deac (M. Bratu, 78), Meza Colli, Saim Tudor – Blănaru, Arnăutu (Marinescu, 65). 
Antrenor: Costel Enache

Liga a 2-a – Play-Off
Etapa 1

Vineri, 3 iulie, ora 17.00
Turnu Măgurele – FC Argeș 0-0
Marți, 7 iulie, ora 20.00
CS Mioveni – Fotbal Club Rapid 0-0
UTA Arad – FC Petrolul Ploiești 1-1

Etapa a 2-a
UTA - Turnu Măgurele 3-4
Petrolul - Rapid 0-0
Marți, 14 iulie, ora 20.00
FC Argeș - Mioveni (amânat)

Etapa a 3-a 
Luni, 20 iulie
Ora 17.30:

Mioveni - UTA
Marți, 21 iulie
Ora 18.30:

Rapid - FC Argeș
Ora 21.00:
Turnu Măgurele - Petrolul

Clasament la zi
1. UTA Arad 26p
2. Turnu Măgurele (*) 24p  
3. FC Argeș 21p
4. Rapid (*) 21p
5. Petrolul 21p
6. Mioveni (*) 20p
(*) echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: