Final de foc în Liga 2. Una dintre echipele promovate în prima divizie, FC Argeș, a fost stabilită printr-un gol marcat în minutul 90+7 de Rapid în fața formației Turris Turnu Măgurele, care până în acel moment era sigură de promovare.


Niciodată nu a fost atât de încins finalul campionatului ligii secunde. Cinci echipe din 6 aveau șanse de promovare în prima divizie înaintea ultimei runde și trei depindeau de ele. Singura care și-a îndeplinit sarcina a fost UTA, care a terminat la egalitate, 1-1, la FC Argeș, rezultat cu care și-a asigurat primul loc în clasament. La București, Rapidul era condusă cu 1-0 de Turris, care cu acea victorie ar fi ocupat poziția secundă și ar fi promovat direct. Numai că, în minutul 90+7, șutul lui Jorza a adus egalarea, a lăsat-o pe Turris în Liga 2 și a trimis-o pe FC Argeș în Liga 1. Drept urmare, pe stadionul din Pitești s-a declanșat o fiesta generală, ambele echipe care au evoluat pe stadionul din Trivale promovând pe prima scenă.

În baraj va juca CS Mioveni, care, în contextul rezultatelor rundei, avea nevoie de un rezultat de egalitate cu o formație fără nici o șansă, Petrolul, pentru a promova direct. Ploieștenii s-au impus însă cu 2-1, dar acel gol marcat de giuleșteni în prelungirile meciului cu Turris a ajutat și a doua formație a județului Argeș în încercarea de a ajunge în prima ligă.

Tot ieri a fost stabilită și prima retrogradată din Liga 1. Este vorba de Chindia Târgoviște, care a fost învinsă de Poli Iași în etapa a 13-a.

Rezultatele ultimei etape a play-off-ului: CS Mioveni - Petrolul 1-2, Rapid – Turris 1-1, FC Argeş – UTA 1-1. Clasament final: 1. UTA (30 de puncte), 2. FC Argeş (27), 3. CS Mioveni (27), 4. Turris (26), 5. Rapid (25), 6. Petrolul (25).

Loading...
Citeste tot despre: