Vă riscaţi să marcaţi? Vezi blestemul românilor care au înscris în poarta ungurilor!

Ultima actualizare:
Adrian Ilie
Adrian Ilie

România va juca mâine cu Ungaria un meci crucial pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, 2014. Doar victoria ne ajută, iar pentru asta e clar, trebuie să marcăm măcar o dată şi să nu încasăm niciun gol.

Chiar dacă istoria e de partea noastră în această confruntare, există şi o parte sumbră a duelurilor România - Ungaria. Practic, majoritatea jucătorilor români care le-au perforat poarta, au fost urmăriţi apoi de ghinioane, iar alţii chiar de blesteme.

Lajos Sătmăreanu. E primul român care a marcat în poarta Ungariei, în 1972, culmea, acesta fiind chiar de origine maghiară. Sătmăreanu, ajuns acum la 69 de ani, a fost antrenor la copiii şi juniorii Stelei, dar a fost data afară de Gigi Becali în 2011. Acum duce greu şi antrenează o grupă de puşti într-un cartier bucureştean.

Tibi Ghioane
Tibi Ghioane

Nicolae Dobrin. "Gâscanul" a marcat într-un România - Ungaria 2-2, dar a avut apoi un destin tragic. Căzut în patima băuturii, Dobrin a murit în 2006, răpus de cancer, la vârsta de 60 de ani.

Marius Niculae
Marius Niculae

Alexandru Neagu. Fostul rapidist a marcat chiar două goluri în poarta ungurilor, ambele în 1972, dar şi el a avut o viaţă demnă de un film dramatic. Cel care până la Marius Niculae a fost golgheterul românilor în aceste confruntări a trăit în sărăcie, sub tribuna a II-a a stadionului Giuleşti şi a murit în aceleaşi condiţii mizere, în 2010, din cauza unei ciroze. Avea 61 de ani.

Lajos Satmareanu
Lajos Satmareanu

Adrian Ilie. Măcinat de accidentări, talentatul atacant care a înscris unul dintre golurile victoriei din 2009 a fost nevoit să se retragă prematur din activitate. Se ocupă acum de impresariat şi de afacerile sale private.

Chipciu
Chipciu

Viorel Moldovan. Reprezintă excepţia de la regulă. "Moldo" este retras din activitate, n-are probleme financiare, dar nici n-a reuşit ca antrenor. În această perioadă cochetează cu televiziunea.

Moldovan
Moldovan

Dorinel Munteanu. Şi el o excepţie în această analiză, "Munti", marcator şi el în victoria din 2009, o duce bine ca antrenor, în Rusia. În România a ajuns să câştige campionatul cu Oţelul Galaţi şi la naţională este jucătorul cu cele mai multe selecţii.

Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu

Marius Niculae. Este românul care a marcat de cele mai multe ori în poarta Ungariei de-a lungul timpului, mai exact trei goluri. Două au fost înscrie la Bucureşti, în victoria cu 2-0 din 2001, iar unul în acelaşi an, dar de această dată la victoria cu acelaşi scor de la Budapesta. Niculae a avut şi el parte de multe ghinioane, în special când a jucat în străinătate, iar în acest moment este lber de contract şi nu-şi găseşte echipă.

Gicu Dobrin
Gicu Dobrin

Tibi Ghioane. Singurul marcator al României în victoria din 2009, de la Budapesta, Ghioane a avut şi el un destin presărat cu drame. A fost devastat de moartea tatălui său, iar apoi a suferit un atac cerebral, în 2005, fapt care i-a încheiat cariera sa de jucător profesionist la Dinamo Kyev.

Mutu
Mutu

Adrian Mutu. "Briliantul" joacă încă fotbal, dar ghinionul său cel mai mare este relaţia cu selecţionerul Victor Piţurcă. Marcator în acel 2-2 din tur, Mutu n-a mai fost convocat şi pentru jocul de mâine, iar acest lucru l-a dezamăgit profound.

Sandu Neagu
Sandu Neagu

Alexandru Chipciu. Este celălalt marcator din jocul tur, dar nici pe el nu se poate conta mâine seară. Astra pentru că stelistul a avut un ghinion teribil şi s-a accidentat grav la derby-ul cu Dinamo, jucat la scurt timp după partida naţionalei din Ungaria. Mijlocaşul nu e refăcut nici în acest moment.


    Chipciu
Chipciu

Data              Meci                               Marcatorii noştri22/03/13 Ungaria 2 - 2 România     Ad. Mutu, Al. Chipciu 12/08/09 Ungaria 0 - 1 România     T. Ghioane05/09/01 Ungaria 0 - 2 România     A. Ilie, M. Niculae02/06/01 România 2 - 0 Ungaria     M. Niculae (2)05/06/99 România 2 - 0 Ungaria     A. Ilie, D. Munteanu14/10/98 Ungaria 1 - 1 România     V. Moldovan 23/09/81 România 0 - 0 Ungaria13/05/81 Ungaria 1 - 0 România 17/05/72 Ungaria 2 - 1 România     A. Neagu13/05/72 România 2 - 2 Ungaria     N. Dobrin, Al. Neagu29/04/72 Ungaria 1 - 1 România     L. Sătmăreanu

Palmares:

11 Meciuri     4 Victorii      5 Egaluri    2 Înfrângeri  14 Goluri Marcate     9 Goluri Primite

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net