Vali Lazăr valorează cât un puşti de 13 ani

Ultima actualizare:

    Valentin Lazăr  va juca în Qatar
Valentin Lazăr va juca în Qatar

Pragul de 200.000 de euro reprezintă un record pentru un jucător de 13 ani. În funcţie de evoluţia sa, în tranzacţie se pot adăuga încă 90.000 de euro ca bonus. În comparaţie, “câinii” l-au cedat pentru aceeaşi bani pe Lazăr, un jucător de 27 de ani.

În cursa pentru semnătura lui Finley Burns, un fundaş de 13 ani, au fost cluburi ca Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Manchester City. Ultimii au făcut cea mai bună ofertă: 200.000 de euro. În plus, băiatul a fost impresionat de condiţiile academiei lui City. Iar suma ar putea creşte cu încă 90.000 de euro, totul depinzând de ceea ce va face Burns în tricoul “cetăţenilor” în viitor. “Ne-am fi dorit să ajungă la echipa noastră de seniori, dar City îşi permite să cumpere orice jucător din lume. Oricum, pentru noi a fost un compliment că au venit la noi şi au făcut o asemenea ofertă. Înseamnă că munca noastră e apreciată”, a spus un oficial al lui Southend, club din liga a treia engleză. La polul opus, în România, o echipă ca Dinamo şi-a împrumutat golgheterul în Qatar, la Al Sailiya, tot pentru 200.000 de euro. Doar în cazul în care Vali Lazăr va impresiona, suma tranzacţiei va creşte, dar până atunci un mijlocaş de 27 de ani din Liga I e la egalitate cu un puşti englez de 13 ani.

Victorie în amical

Dinamo a disputat vineri (20 ianuarie) un nou meci amical în cadrul stagiului de pregătire din Spania, obţinând o a doua victorie cu 1-0. După ce au învins pe Tianjin Teda, din China, „câinii” au trecut aseară şi de formaţia germană Eintracht Braunschweig. Unicul gol al meciului a fost marcat de Palic, în minutul 88 din penalty. Dinamo a evoluat în formula: Brănescu (46 Penedo Cano) - Ceccarelli (60 Palic), Nedelcearu (86 M. Popescu), Maric - Corbu, D. Nistor (81 Vl. Olteanu), Dudea (60 Busuladzic), St. Filip (60 M. Oliva) - Hanca (60 Mahlangu), Nemec (74 D. Popa), D. Rotariu (74 Tîrcoveanu). Următoarea partidă amicală a roş-albilor în Spania se va disputa marţi, 24 ianuarie, de la ora 17.00, cu elveţienii de la FC Zurich.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net